Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Latvijas veterāns izcinījis sudrabu Džiu Džitsu turnīrā Barselonā

Krišs Upenieks

Latvijas veterāns izcinījis sudrabu Džiu Džitsu turnīrā Barselonā
Publicitātes foto

Pagajušā sestdienā 6. maijā saulainā Barselonā notika pirmais Brazīlijas Džiu Džitsu čempionāts starp veterāniem Master International Open IBJJF Jiu-Jitsu Championship – Europe, kurā piedalījas vairāk nekā 400 veterānu kategorijas (vecums 30+) cīkstoņi no visām pasaules malām, lai izaicināt sevi godīgā cīņā, pārstāvēt savas valstis, kā arī vienkārši iepazīties ar “like minded” cilvēkiem kuri uzskata, ka pēc 30 gadiem sports vēl nav beidzies, bet varbūt tikāi sākās.

Sacensībās bija pārstāvēti atlēti sešās vecumā grupās 30+,35+,40+,45+,50+,55+. Visi pēc reglamenta sadalīti piecās prasmes/pieredzes kategorijās, kuras atzīmētas ar atbilstošo cīkstoņa jostas krāsu. Brazīlijas Džiu Džitsu pieaugušo atlētiem var būt 5 atbilstoši viņu ļīmenim jostas varianti: Balta-iesācējs; Zila-apguvis bāzes elementus un pašaizsardzības elementus; Purpura-pieredze, kontrole, rezultāti; Brūna-kandidē kļūt par mākslas meistaru, Melna jostas-cita pasaule, viss sākas no jauna.

Viens no tādiem cīkstoņiem, ir rīdzinieks, Gracie Barra kluba pārstāvis 57 gadu vecais Henriks Kontauts, kas piedalījās, purpuras jostas 55+ vecuma, smagākā svara (100kg+) un absolūta svara kategorijās.
Gan savā, gan absolūtā svara kategorijās rīdzinieks cīnījas ar Spānijas “Titanes BJJ” kluba pārstāvi divkārtēju Eiropas čempionu Enric Martorell Sabater, kurām sestdien izdēvas parvarēt rīdzinieku ar punktu pārsvaru cīņā par zeltu gan savā, gan absolutā svara kategorijā.

“Es darīju visu, kas bija manos spēkos, bet šodien manam oponentam (tagad jaunam draugam) izdevās labāk nekā man. Cīņas sportā dažreiz gadās zaudēt cīņu, taču galvenais nezaudēt labu iespēju iemācīties kaut ko jaunu ne tikai par savu sportu, bet arī par sevi jebkurā uzvaras vai zaudējuma situācijā, kas palīdzēs turpināt augt gan sportā, gan ārpus tā. Uzvarētajs vinnē vienmēr, vienkārši dažreiz sanāk vinnēt nevis zelta medaļu, bet zelta mācību. Šajā spelē galvenais neapstāties un iet tālāk.” – dalījas ar savām domām Henriks Kontauts pēc pagājušo brīvdienu sacensībām.

Tās ir jau trešās starptautiskās sacensības kur Henriks piedalījies šajā gadā. Gribām atgādināt spilgtāko momentu, kad gada sākumā, ja precīzāk no 17 līdz 22 janvārīm Lisbonā tika aizvadīts ikgadējs Atklātais Eiropas čempionāts IBJJF 2017 European Jiu-Jitsu Championship, kurā piedalījas rekordliels dalībnieku skaits 3900 cīkstoņi no 72 valstīm. Henriks arī tur kļuva par savas vecuma grupas, purpūras jostas absolute čempionu uzvarējot smagā cīņā pārējos pretendentus.

Informāciju sagatavoja:
Levs Berezins