Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Grigorjeva un Skujiņa atgriežas ar uzvarām Latvijas čempionātā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Grigorjeva un Skujiņa atgriežas ar uzvarām Latvijas čempionātā
Laura Skujiņa un Anastasija Grigorjeva
Foto: Juris Bērziņš-Soms, žurnāls "Sports"

Salaspils sporta namā svētdien risinājās Latvijas čempionāts cīņas olimpiskajās disciplīnās. Valsts labākās cīkstones Anastasija Grigorjeva un Laura Skujiņa atgriezās pēc ilgas pauzes un ieguva zeltu.

Salaspilī sacensības notika grieķu-romiešu, vīriešu brīvajā cīņā un sieviešu brīvajā cīņā. Pašmāju mērogā tas bija gada centrālais notikums. Pēc tam labākie dosies uz 2.-7. maija Eiropas čempionātu Serbijā.

48 kilogramu sieviešu turnīrā kārtējo čempiones titulu izcīnīja liepājniece Karolīna Tjapko, kura otro gadu pēc kārtas pārspēja krietni jaunāko un vieglāko 2015. gada kadetu Eiropas čempioni Jekaterinu Jermaļonoku no Daugavpils. 63 kilogramu turnīrā triumfēja četrkārtējā Eiropas čempione Anastasija Grigorjeva, savukārt smagākā kategorijā sekmgākā bija Laura Skujiņa. Interesanti, ka Lauras Skujiņas cīņas sporta klubs uzrādīja 100 % rezultātu - četras cīkstones un četri zelti!

Kā jau ziņots, 2016. gada maijā noskaidrojās, ka Laura Skujiņa (67 kg) netiek uz Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm, savukārt Anastasija Grigorjeva (63 kg) augusta olimpiādē izcīnīja astoto vietu. Kopš tā laika viņas nav piedalījušās Pasaules cīņas savienības (UWW) kalendāra mačos.

Latvijas meistarsacīkšu vīriešu brīvās cīņas sacensībās uzvarēja ilggadējie Latvijas izlases dalībnieki Armands Zvirbulis un Imants Lagodskis, kā arī jaunais talants Alberts Jurčenko. Šie trīs sportisti pērn piedalījās Riodežaneiro olimpiādes kvalifikācijas turnīros.

Par grieķu-romiešu turnīra labāko cīkstoni tika atzīts Kirils Dudko (80 kg), zeltu nopelnīja arī pērnā gada Eiropas čempionāta piektās vietas ieguvējs Ņikita Masjuks (71 kg) un šī gada U23 Eiropas čempionāta piektās vietas īpašnieks Aleksandrs Jurkjans (66 kg).

Valsts čempionāta komandu ieskaitē uzvarēja Daugavpils Bērnu un jaunatnes sporta skola, kas bija panākumiem bagātākā gan sieviešu brīvajā cīņā, gan vīriešu brīvajā cīņā, gan grieķu-romiešu cīņā. Turnīra labākie treneri: Ļubova Kopilova (sieviešu brīvā cīņa), Česlavs Plisko (vīriešu brīvā cīņa), Vitālijs Vērdiņš (grieķu-romiešu cīņa).

Lauras Skujiņas cīņas sporta klubam 100 % rezultāts
Zelta īpašnieces - Viktorija Lukjaņeca, Elma Zeidlere, Elīna Ziediņa, Laura Skujiņa

Izmantotie resursi:
Latvijas Cīņas federācija