Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Eisaks

Lebena atgriešanās MMA sportā zem jautājuma zīmes!

Lebena atgriešanās MMA sportā zem jautājuma zīmes!
Kriss Lebens
Foto: mmamania.com

Uz jautājuma zīmes veselības problēmu dēļ ir bijušā organizācijas WEC vidējā svara čempiona amerikāņa Krisa Lebena (22-11) atgriešanās profesionālajā sportā, kurš parakstīja ilgtermiņa līgumu ar amerikāņu MMA organizāciju “Bellator”.

Trīsdesmit piecus gadus vecais Kriss Lebens, kuru ilgstoši vajāja problēmas ar alkohola un narkotiku lietošanu, par aiziešanu no lielās sporta paziņoja 2013. gadā. Tomēr Lebens ilgi nespēja nosēdēt bez darba un šā gada februārī parakstīja līgumu ar “Bellator”.

Tomēr viņa atgriešanās profesionālajā MMA ir zem jautājuma zīmes, jo medicīniskajā apskatē Lebenam atklāta "dzīvībai bīstama" sirds anomālija.

“Nespēju atgriezties sportā un startēt “Bellator”, vismaz tuvākajā nākotnē,” ārzemju masu medijiem skaidroja Kriss Lebens. “Man ir kaujiniecisks noskaņojums, bet diemžēl sirds problēmu dēļ nedrīkstu cīnīties.”

Protams, par šādu ziņu nav priecīgs organizācijas “Bellator” prezidents Skots Kokers: “Esam sarūgtināti par šādu ziņu saistībā ar Krisa Lebena veselības stāvokli. Drošība un cīkstoņu veselības stāvoklis – mūsu organizācijas galvenā prioritāte.”

Lebens profesionālajā MMA debitēja 2002. gadā, bet trīs gadus vēlāk, būdams WEC vidējā svara čempiona statusā, aizvadīja pirmo cīņu UFC rindās.

Krisa, kurš vairākkārt pieķerts aizliegto vielu lietošanā, ceļi ar UFC šķīrās 2013. gada beigās pēc zaudējuma cīņā ar Uraiju Holu (12-6), tas bija jau ceturtais zaudējums pēc kārtas.

Amerikāņa skaļākās uzvaras ir pār MMA zvaigznēm Venderleju Silvu, Jošihiru Akijamu, Alesio Sakaru, Luidži Fioravanti un Maiku Sviku.

Izmantotie resursi:
UFC, Mixed Martial Arts (MMA) News, Results:...


LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.
Una Dolgiļeviča. Foto: Judo club "Kyodai"

Duinovam un Dolgiļevičai zaudējumi "Grand Slam" posma džudo otrās kārtas cīņās

LETA. Latvijas sportisti Maksims Duinovs un Una Dolgiļeviča svētdien Tbilisi "Grand Slam" posmā džudo piedzīvoja zaudējumus otrās kārtas cīņās.