Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Cīkstonis Jurčenko zaudē U23 EČ pusfinālā, svētdien - bronzas mačs

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Cīkstonis Jurčenko zaudē U23 EČ pusfinālā, svētdien - bronzas mačs
Alberts Jurčenko
Foto: United World Wrestling

Turcijas lielākajā pilsētā Stambulā turpinās U23 Eiropas čempionāts cīņas olimpiskajās disciplīnās. Latvijas brīvās cīņas pārstāvis Alberts Jurčenko (74 kg) šodien sāka ar divām uzvarām un iekļuva pusfinālā, kur zaudēja favorītam Gulajevam no Slovākijas. 10. jūnijā vakarā - bronzas fināls.

Latvijas sportistam izloze bija ļoti laba, lai izcīnītu bronzas medaļu. Mazāk cīkstoņu gan bija otrā zarā, taču tur sapulcējās krietni sastāvs spēcīgāks. Jurčenko zarā kā galvenais favorīts kotējās kaukāziešu izcelsmes Slovākijas pārstāvis Ahsarbeks Gulajevs - pērnā gada U23 pasaules vicečempions un šī gada Eiropas čempionāta piektās vietas ieguvējs.

Astotdaļfināla mačā Alberts Jurčenko spēkojās ar moldāvu Georgi Paskalovu, kurš pirms diviem gadiem bija piektais junioru pasaules čempionātā. Cīņas sākumā Jurčenko veica divpunktīgo uzbrukumu un spēja neitralizēt moldāva pretriecienu (2:0). Turpinājumā mūsu sportists vēlreiz bija rezultatīvs, turklāt izpildīja vairākus pārvēlienus - 8:0, savukārt pretinieka atbilde bija vien divu punktu vērtībā (8:2). Otrā perioda sākumā jau dominēja pretinieks un ātri panāca izlīdzinājumu (8:8), bet pirms pēdējās minūtes jau ieguva nelielu pārsvaru - 8:10. Tuvojoties mača izskaņai, Jurčenko darbojās pasīvi, šķita, ka nav laba sportiskā forma vai varbūt savainojums, pretinieks izskatījās mazāk noguris, taču pēdējās sekundēs mūsu sportists veica uzvaru nesošo uzbrukumu (10:10). Pēc beigām pretinieka treneris iesniedza protestu, kas tika atzīts par nepamatotu - 11:10.

Ceturtdaļfinālā bija jācīnās ar nomināli vājāko spāni Honatanu Alvaresu-Diasu. Pirmajā minūtē mūsējais noformēja divpunktīgo (2:0), turpinājumā sanāca vēl viens (4:0), bet spānis nedomāja padoties - 4:2. Pirmā perioda izskaņā Jurčenko nodemonstrēja ātrumu un atjaunoja četru punktu pārsvaru - 6:2. Otrajā periodā mūsu cīkstonis neatļāvās pirmās cīņas vaļības, divas reizes izgrūda pretinieku ārpus laukuma (8:2) un izcīnīja loģisku uzvaru - 8:4.

Pusfinālā pretī stājās minētais "slovāks" Ahsarbeks Gulajevs, pamatīgs zaudēums - 0:10. Jurčenko būs galvenais favorīts bronzas mačā, kas notiks svētdien pēc plkst. 18.00.

Atgādinām, ka kadetu Eiropas un pasaules trīskārtējais medaļnieks Alberts Jurčenko pērn noslēdza startus junioru ieskaitē, bet tur palika bez šāda līmeņa godalgām. Šogad debitēja pieaugušo Eiropas čempionātā, taču neizmantoja labu izlozi un zaudēja jau pirmajā mačā.

Izmantotie resursi:
unitedworldwrestling.org