Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Eisaks

Verdums revanšējas Nogeiram par pirms 7. gadiem piedzīvoto zaudējumu

Verdums revanšējas Nogeiram par pirms 7. gadiem piedzīvoto zaudējumu
Fabrisio Verdums
Foto: sherdog.com

Vakarnakt Brazīlijā šovā „UFC on Fuel TV 10” savu seno sapni revanšēties bijušajam UFC un PRIDE čempionam Antonio Rodrigo Nogeiram (34-8-1) par pirms septiņiem gadiem sagādāto zaudējumu materializējis Fabrisio Verdums (17-5-1). Viņš savu tautieti uzvarēja otrajā raundā ar rokas laušanas paņēmienu, savā statistika ierakstot trešo panākumu pēc kārtas.

Trīsdesmit piecus gadus vecais brazīliešu cīkstonis Fabrisio Verdums pirmo reizi ar savu titulēto tautieti Antonio Rodrigo Nogeiru cīņu laukumā tikās 2006. gada jūlijā šovā „Pride - Critical Countdown Absolute”. Toreiz uzvaru ar vienbalsīgu tiesnešu lēmumu pēc punktiem izcīnīja pieredzējušais Nogeira.

Bet pirms gaidāmā revanša mača Verdums izteicās, ka šajā cīņā ies vienīgi uz uzvaru, pamatojot, ka Nogeiras laiks ir pagājis un šobrīd esot viņa laiks, lai uzvarētu un kļūtu par čempionu.

Verdums cīņu iesāka ar sitieniem ar kāju un ceļiem, kā arī ar veiksmīgi iegājienu pretinieka kājās un metienu. Arī Nogeiram izdevās pārsteigt savu pretinieku, trāpot vairākus spēcīgus un precīzus sitienus. Otrajā raundā Nogeiram bija iespēja atkārtot pirms septiņiem gadiem izcīnīto panākumu un uzvarēt. Rodrigo vienā no epizodēm sagrāba Fabrisio kaklu un izdarīja žņaugšanas paņēmienu… likās, ka Verdums tūdaļ padosies, taču sportistam izdevās izlīst no „giljotīna” un ieņemt vadošo pozīciju.

Nogeira centās izkļūt no šīs neparocīgās situācijas, taču Verdums saķerot pretinieka roku pielietoja rokas laušanas paņēmienu un izcīnīja skaistu uzvaru.

„Esmu ļoti priecīgs, jo Nogeira ir šī sporta veida leģenda,” pēc uzvaras priecājās divkārtējais ADCC pasaules čempions graplingā Fabrisio Verdums. „Man viņš patīk, Rodrigo ir mans draugs, bet viņa sitieni vēl joprojām ir ļoti spēcīgi.”

„Centos noturēt viņu uz zemes, bet viņš ātri cēlās kājās. Kad es ieraudzīju iespēju, saķēru roku un pielietoju laušanas paņēmienu.”

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...


LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.
Una Dolgiļeviča. Foto: Judo club "Kyodai"

Duinovam un Dolgiļevičai zaudējumi "Grand Slam" posma džudo otrās kārtas cīņās

LETA. Latvijas sportisti Maksims Duinovs un Una Dolgiļeviča svētdien Tbilisi "Grand Slam" posmā džudo piedzīvoja zaudējumus otrās kārtas cīņās.