Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Eisaks

Valts Višņevskis maijā aizvadīs cīņu ar Aleksandru Sviridu

Valts Višņevskis maijā aizvadīs cīņu ar  Aleksandru Sviridu
Valts Višņevskis
Foto: tmfight.com

Baltijas vidējā svara MMA čempions, kuldīdznieks Valts Višņevskis (8-6-0), kurš vēl nesen cīnījās par Eiropas čempiona titulu, 10. maijā „Arēnā Rīga” aizvadīs trīs raundu cīņu ar Baltkrievijas čempionu amatieru MMA Aleksandru Sviridu (1-1-0).

Pirms diviem gadiem divdesmit piecus gadus vecais „TM fighting team” sportists Valts Višņevskis uzveicot titulēto Lietuvas pārstāvi Rimgaudu Kutkaiti (12-18-0) tika kronēts par jauno Baltijas vidējā svara čempionu.

Pēc panākuma pār Kutkaiti kuldīdznieks aizvadīja divus reitinga mačus, kuros izcīnīja uzvaras pār Arturas Liutiku (3-16-1) un Nikolaju Karpačovu (0-2-0) un viņam tika piedāvāta titula cīņa par organizācijas Bushido vakanto Eiropas pussmagā svara čempiona jostu ar Kurasao cīkstoni Mičelu Adalenu (5-5-1). Ļoti saspringtā un līdzīgā cīņā uzvaru pēc punktiem izcīnīja Adalena. Jāatzīmē, ka Višņevska – Adalenas mačs portāla Sportacentrs.com versijā tika atzīts par pērnā gada labāko MMA cīņu.

Uzreiz pēc zaudējuma Višņevskis izteica vēlmi ar Mičelu aizvadīt revanša cīņu, taču pirms tam viņš vēlas aizvadīt vismaz divus reitinga mačus.

Tuvākā cīņa priekš Valta ieplānota 10. maijā pret baltkrievu MMA cīkstoni Aleksandru Sviridu, kurš profesionālajā MMA aizvadījis divas cīņas. Tiesa, Svirida pamatdisciplīna ir Tai-bokss, taču kopš 2013. gada viņš piedalās arī MMA cīņās.

Aleksandrs ir vairākkārtējs Baltkrievijas čempions Tai-boksā, izcīnījis medaļas arī Eiropas čempionātā Tai-boksā, kā arī pērn triumfēja Baltkrievijas atklātajā MMA čempionātā (amatieriem). Profesionālajā MMA ringā viņam ir tikai divas cīņas, no kurām tikai vienā viņš izcīnījis uzvaru, gūstot panākumu pār krievu Oļegu Šestovecu (0-1-0).

Izmantotie resursi:
"TM FIGHTING TEAM"


Konors Makgregors. Foto: AP/Scanpix
5

UFC prezidents oficiāli apstiprina Makgregora atgriešanās cīņu

Pēc UFC 300 cīņu vakara organizācijas prezidents Dana Vaits oficiāli apstiprinājis, ka UFC 303 cīņu šova laikā 29. jūnijā savu atgriešanos piedzīvos Konors Makgregors. Viņš savu pirmo cīņu kopš 2021. gada aizvadīs pret Maiklu Čendleru.
Makss Holovejs nokautē Džastinu Geidži. Foto: UFC
8

Holovejs pēdējā sekundē nokautē Geidži, Pereira saglabā savu čempiona jostu

Naktī uz svētdienu UFC 300 ietvaros risinājās aizraujošas jauktās mākslas (MMA) cīņas. Par BMF čempionu kļuva Makss Holovejs, kurš piektā raunda pēdējā sekundē nokautēja Džastinu Geidži. Savukārt pussmagā svara kategorijas čempiona jostu nosargāja Alekss Pereira, kurš jau pirmajā raundā nokautēja Džamahalu Hilu.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).