Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Eisaks

Rokholds otrajā raundā liek Bispingam padoties

Rokholds otrajā raundā liek Bispingam padoties
Luks Rokholds
Foto: sherdog.com

Vakarnakt Sidnejā (Austrālijā) notiekošā cīņu šova „UFC Fight Night 55” vakara galvenajā mačā bijušais organizācijas Strikeforce vidējā svara čempions Luks Rokholds (13-2-0) otrajā raundā ar žņaugšanas paņēmienu uzvarēja Maiklu Bispingu (25-7-0), pietuvojoties soli tuvāk titula cīņai.

Trīsdesmit piecus gadus vecajam britam Maiklam Bispingam, kurš 2006. gadā uzvarēja realitātes šovā „The Ultimate Fighter 3”, pēdējos divus gadus iet kā pa celmiem. Viņa uzvaras mijas ar zaudējumiem un sniegums cīņu būrī sen vairs nav tik stabils kā agrāk.

Uzvara pār bijušo Strikeforce vidēja svara čempionu Luku Rokholdu brita karjerā varētu ienest kādu gaismu tunelī un beidzot pietuvināt ilgi gaidītajai titula cīņai.

Tomēr šī cerības Bispingam izgaisa jau otrā raunda pirmajā minūtē, kad sportists iekrita uz žņaugšanas paņēmienu un bija spiests padoties. Uzvaru izcīnīja Rokholds, kuram šs pēc zaudējuma bijušajam UFC pussmagā svara čempionam Vitoram Belfortam (24-10-0) bija trešais panākums pēc kārtas.

„Esmu galvenais pretendents uz UFC čempiona jostu un es esmu gatavs to pierādīt jebkurā brīdī,” pēc cīņas izteicās Luks Rokholds, kurš šobrīd ir kļuvis par potenciālo pretendentu uz cīņu ar cīņas Kriss Veimans – Vitors Belforts uzvarētāju.

„UFC Fight Night 55” rezultāti:

Nr.UzvarētājsZaudētājsMetodeRaundsLaiks
1.Luke RockholdMichael Bispingsubmission (guillotine choke)20:57
2.Al IaquintaRoss PearsonTKO (strikes)21:39
3.Robert WhittakerClint HesterTKO (punches)22:43
4.Soa PaleleiWalt HarrisTKO (strikes)24:49
5.Jake MatthewsVagner Rochasubmission (rear-naked choke)21:52
6.Anthony PeroshGuto Inocentesubmission (rear-naked choke)13:46
7.Sam AlveyDylan AndrewsKO (punches)12:16
8.Louis SmolkaRichie VaculikTKO (head kick; punches)30:18
9.Chris ClementsVik GrujicTKO (punches)13:06
10.Daniel KellyLuke Zachrichsubmission (kimura)14:27
11.Marcus BrimageJumabieke TuerxunKO (head kick)12:58

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...


Konors Makgregors. Foto: AP/Scanpix
5

UFC prezidents oficiāli apstiprina Makgregora atgriešanās cīņu

Pēc UFC 300 cīņu vakara organizācijas prezidents Dana Vaits oficiāli apstiprinājis, ka UFC 303 cīņu šova laikā 29. jūnijā savu atgriešanos piedzīvos Konors Makgregors. Viņš savu pirmo cīņu kopš 2021. gada aizvadīs pret Maiklu Čendleru.
Makss Holovejs nokautē Džastinu Geidži. Foto: UFC
8

Holovejs pēdējā sekundē nokautē Geidži, Pereira saglabā savu čempiona jostu

Naktī uz svētdienu UFC 300 ietvaros risinājās aizraujošas jauktās mākslas (MMA) cīņas. Par BMF čempionu kļuva Makss Holovejs, kurš piektā raunda pēdējā sekundē nokautēja Džastinu Geidži. Savukārt pussmagā svara kategorijas čempiona jostu nosargāja Alekss Pereira, kurš jau pirmajā raundā nokautēja Džamahalu Hilu.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).