Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Eisaks

Jau šodien lielākais cīņu šovs „Fight Arena”

Jau šodien lielākais cīņu šovs „Fight Arena”
Valts Višņevskis
Foto: Sanita Levi

Šodien „Arēnā Rīga” notiks ilgi gaidītais, jau par tradīciju kļuvušais cīņu šovs „Fight Arena”, kurā ringā kāps daudzi Latvijas zināmākie cīkstoņi kā Konstantīns Gluhovs, Mairis Briedis, Edgars Skrīvers, Andrejs Zozuļa u.c. Diemžēl starp paredzētajiem dalībniekiem ir arī zaudējumi.

Pasākuma organizatori parūpējušies, lai šovā piedalītos liela daļa Latvijas vadošo cīņas sporta pārstāvju. Pasākumā piedalīsies šā brīža Latvijas labākais profesionālā boksa pārstāvis Mairis Briedis, kurš dūres krustos ar Andreju Nagli. Briedim tika meklēts pretinieks ārzemēs, taču pa šo īsto laiku neizdevās nevienu piemeklēt.

Latvijas līdzjutējus ar savu dalību šovā pagodinās arī Konstantīns Gluhovs (20-6-0), kuram pretī stāsies holandiešu kjokušin karatē meistars Džermains van Rojs. Sākotnēji latvietim bija paredzēts cīnīties ar baltkrievu MMA zvaigzni Romānu Savočku (23-17-0), taču sportists nedēļu pirms pasākuma atsauca savu dalību.

Vēl „Fight Arena” ringā no slavenākajiem sportistiem redzēsim bijušo Eiropas MMA čempionu Andreju Zozuļu (9-11-0), vairākkārtējo Latvijas un Baltijas karatē čempionu Edgaru Skrīveri (3-1-0), Latvijas čempionu brīvajā cīņā Mihailu Levicki (3-1-0), Baltijas K-1 čempionu Zauru Džavadovu (15-2-2), pasaules čempionu pankrationā Ņikitu Petrovu (1-4-0) u.c.

Diemžēl ir arī „kritušie”… Traumu un citu problēmu dēļ no cīņu saraksta izkrituši Artjoms Mironcevs, Kristaps Zīle, Mareks Lavrinovičs, Gatis Irbe, Andrejs Kožemjakins un tagad arī divkārtējais Latvijas MMA vieglā svara čempions Nikolajs Haustovs (8-4-0) un talantīgais K-1 pārstāvis Kristaps Zīle.

Haustovam bija jāaizstāv sev piederošais tituls pret Valēriju Mikalausku (1-2-0), taču tā kā kuldīdznieks nebūs, titula cīņa arī atcelta. Tiesa, Mikalauskas nepaliks bez pretinieka, viņš reitinga cīņā tiksies ar lietuviešu sportistu Dariusu Minkeviču (1-2-0), kurš savā pēdējā cīņā Japānā uzveica amerikāņu sportistu Maurīsu Šeltonu.

Arī Zīli pēc „WFCA Baltija” pārstāvju teiktā piemeklējusi trauma un viņš nevarēs stāties pretī Latvijas čempionam kikboksā Jānim Ginteram. Organizatori parūpējušies, lai Ginters bez pretinieka nepaliktu un piemeklējuši rīdziniekam lietuviešu sportistu Mariusu Mitrikeviču.

„Fight Arena” cīņu pāri

DisciplīnaCīņu pārisSvara kategorija/kg
MMAEdgars Skrīvers vs. Aleksejs Povulans- 72 kg
MMAValērijs Mikalauskas vs. Darius Minkevičus- 72 kg
MMAŅikita Petrovs vs. Romāns Skiba- 90 kg
MMAIgors Zabolotnijs vs. Mihails Levickis- 90 kg
MMAViktors Gricius vs. Valts Višņevskis- 84 kg
MMAKonstantīns Gluhovs vs. Džarmeins van Rojs+ 96 kg
MMAAndrejs Zozuļa vs. Dmitrijs Usovskis- 90 kg
K-1Zaurs Džavadovs vs. Leonardo Tams-79 kg
K-1Jānis Ginters vs. Marius Mitrekevičus+ 95 kg
BokssAleksejs Kosobokovs vs. Aleksejs Stankevičs+ 91 kg
BokssMairis Briedis vs. Andrejs Naglis+ 91 kg

, 2011-10-08 14:02, pirms 13 gadiem
gaidu ar nepacietību Skrīveram esot jauni šova elementi sagatavoti.
, 2011-10-08 18:47, pirms 13 gadiem
Vai ir iespēja arī netā kkur vērot tiešraidē?
Konors Makgregors. Foto: AP/Scanpix
5

UFC prezidents oficiāli apstiprina Makgregora atgriešanās cīņu

Pēc UFC 300 cīņu vakara organizācijas prezidents Dana Vaits oficiāli apstiprinājis, ka UFC 303 cīņu šova laikā 29. jūnijā savu atgriešanos piedzīvos Konors Makgregors. Viņš savu pirmo cīņu kopš 2021. gada aizvadīs pret Maiklu Čendleru.
Makss Holovejs nokautē Džastinu Geidži. Foto: UFC
8

Holovejs pēdējā sekundē nokautē Geidži, Pereira saglabā savu čempiona jostu

Naktī uz svētdienu UFC 300 ietvaros risinājās aizraujošas jauktās mākslas (MMA) cīņas. Par BMF čempionu kļuva Makss Holovejs, kurš piektā raunda pēdējā sekundē nokautēja Džastinu Geidži. Savukārt pussmagā svara kategorijas čempiona jostu nosargāja Alekss Pereira, kurš jau pirmajā raundā nokautēja Džamahalu Hilu.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).