Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Cīkstonis Mežijevs uzvar Eiropas čempionātā greplingā

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Cīkstonis Mežijevs uzvar Eiropas čempionātā greplingā
Hasans Mežijevs uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena
Foto: Andrejs Maslovs

5. augustā Polijas galvaspilsētā Varšavā notika MMA organizācijas ACB (Absolute Championship Berkut) rīkotais Eiropas čempionāts greplingā, kurā Latvijai zelta medaļu izcīnīja kluba “Gracie Barra Brasa” pārstāvis Hasans Mežijevs, bet Aleksandrs Čižovs tika pie sudraba godalgas.

2017. gada pasaules čempionāta MMA amatieriem vicečempions Mežijevs startēja svara kategorijā līdz 95 kg, kurā bija pieteikti astoņi sportisti. Pirmajā mačā Hasans ar sāpju paņēmienu uzveica Florianu Flikeru (Austrija), bet nākamajā cīņā bija pārāks par Voičeku Vilku (Polija). Fināla divkaujā Latvijas sportistam pretī stājās Dāvids Kopka, kuru Hasans Mežijevs uzveica pēc punktiem.

Šis Eiropas čempionāts bija veiksmīgs arī priekš cita Latvijas MMA sporta spīdekļa Alekandra Čižova, kurš par medaļām spēkojās svara divīzijā līdz 75 kg. Aleksandrs kopumā aizvadīja četrus mačus, uzvarot Kamilu Grežkoviaku, Rafalu Nadzaraku un Mateušu Berežinski, bet fināla mačā piekāpās pazīstamajam Krievijas MMA cīkstonim Islamam Isajevam.

“Mūsu sportistiem Džiu Džitsu un greplings nav pamata disciplīna, viņi ir vieni no šā brīža Latvijas perspektīvākajiem MMA cīkstoņiem, kuriem ir reālas iespējas nonākt UFC. Esmu gandarīts, ka ieguldītais darbs atmaksājās un abi sportisti mājās atgriezās ar medaļām,” prieku par savu audzēkņu sniegumu neslēpa Mežijeva un Čižova treneris Andrejs Maslovs.

Izmantotie resursi:
Pixelstore

     [+] [-]

, 2018-08-08 18:07, pirms 6 gadiem
"viņi ir vieni no šā brīža Latvijas perspektīvākajiem MMA cīkstoņiem, kuriem ir reālas iespējas nonākt UFC"
Mežījevs pagaidām tik sit maisus kuriem ir vairāk zaudējumu nekā uzvaras, tas pats bija ar vesnenoku, tiklīdz uznāca virsū kāds nopietnāks tā dabūja pa dirsu un Čižovs jau dabūja pa dirsu no kāda kuram bija divreiz vairāk zaudējumu nekā uzvaru.