Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Eisaks

Mirko Filipovičs aizvadīs K-1 cīņu ar Džarelu Milleru

Mirko Filipovičs aizvadīs K-1 cīņu ar Džarelu Milleru
Mirko Filipovičs (no labās) pēc cīņas ar Džarelu Milleru
Foto: mmamania.com

Prestižā kikboksa turnīra „K-1 World Grand Prix 2012” uzvarētājs, horvātu smagsvars Mirko „Krokops” Filipovičs 21. jūnijā Lasvegasā (ASV) cīņu šova „Glory 17: Los Angeles” ietvaros aizvadīs revanša maču pēc K-1 noteikumiem ar amerikāni Džarelu Milleru.

Jāatzīmē, ka sākotnēji Mirko Filipovičam šajā pasākumā bija ieplānota cīņa ar krievu smagsvaru Sergeju Haritonovu, taču savainojuma dēļ krievs bija spiests atteikties no šīs cīņas. Haritonova vietā organizatori horvātam piedāvāja Džarelu Milleru.

Pirmo reizi Filipovičs ar amerikāņu kikbokseri ringā tikās pērnā gada martā Zagrebā (Horvātijā) turnīra „K-1 World Grand Prix 2012” ceturtdaļfinālā. Toreiz uzvaru pēc punktiem izcīnīja Filipovičs, kurš arī triumfēja visā turnīrā kopumā. Pēc cīņas vairāki izteicās, ka sānu tiesneši pievēruši acis un pietiesājuši uzvaru Krokopam, bet reāli stiprāks esot bijis Millers.

„21. jūnijā es kāpšu ringā un vēlreiz Krokopam sadošu pa pakaļu,” pēc līguma parakstīšanas uz revanša cīņu ar Filipoviču bravūrīgi izteicās divdesmit piecus gadus vecais Džerels Millers, kuram profesionālajā kikboksā ir tikai viens zaudējums.

Cīņu šova „Glory 17: Los Angeles” ietvaros notiks divas titula cīņas un vidējā svara kikboksa turnīrs. Nīderlandietis Riko Verhovens ar Danielu Džitu (Rumānija) spēkosies par vakanto GLORY smagā svara čempiona titulu, bet beļģis Marks de Bonte cīņā ar Džozepu Valtelini (Kanāda) centīsies nosargāt maijā izcīnīto GLORY pusvidējā svara čempiona jostu.

Savukārt par GLORY vidējā svara čempiona jostu un uzvaru turnīrā spēkosies astoņi kikbokseri – Artjoms Levins (Krievija), Melvins Manhofs (Nīderlande), Alekss Pereira (Brazīlija), Džo Šilings (ASV), Saimons Markus (Kanāda), Viens Barets (ASV), Filips Verlinders (Beļģija) un Bogdans Stoiča (Rumānija).

Izmantotie resursi:
Home


Konors Makgregors. Foto: AP/Scanpix
5

UFC prezidents oficiāli apstiprina Makgregora atgriešanās cīņu

Pēc UFC 300 cīņu vakara organizācijas prezidents Dana Vaits oficiāli apstiprinājis, ka UFC 303 cīņu šova laikā 29. jūnijā savu atgriešanos piedzīvos Konors Makgregors. Viņš savu pirmo cīņu kopš 2021. gada aizvadīs pret Maiklu Čendleru.
Makss Holovejs nokautē Džastinu Geidži. Foto: UFC
8

Holovejs pēdējā sekundē nokautē Geidži, Pereira saglabā savu čempiona jostu

Naktī uz svētdienu UFC 300 ietvaros risinājās aizraujošas jauktās mākslas (MMA) cīņas. Par BMF čempionu kļuva Makss Holovejs, kurš piektā raunda pēdējā sekundē nokautēja Džastinu Geidži. Savukārt pussmagā svara kategorijas čempiona jostu nosargāja Alekss Pereira, kurš jau pirmajā raundā nokautēja Džamahalu Hilu.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).