Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Martinovskis divreiz kāpj uz pjedestāla Eiropas kausā kikboksā

Andrejs Siliņš

Martinovskis divreiz kāpj uz pjedestāla Eiropas kausā kikboksā
Raimonds Martinovskis uz pjedestāla. Foto: Ventspils Kikboksa Leģions

Ar divām izcīnītām medaļām – sudrabu un bronzu, vienīgais Latvijas pārstāvis, ventspilnieks Raimonds Martinovskis Trenera Sergeja Deņisova vadībā (“Ventspils Kikboksa Leģions”) veiksmīgi aizvadījis Eiropas kausu kikboksā WAKO, kas no 4. līdz 7.aprīlim norisinājās Turcijā.

Ceļš līdz Eiropas kausa sudrabam

Lai tiktu līdz finālam kick light disciplīnā līdz 89 kg, Raimondam bija jāaizvada vairākas cīņas, turklāt pēdējās trīs, t.sk. cīņa par zeltu, norisinājās tikai vienas stundas laikā. Visi pretinieki bija mājinieki - Turcijas pārstāvji, kas solīja asas cīņas, un tā arī bija. Ja ceturtdaļfinālā Raimonds uzvarēja ar pārliecinošu pārsvaru, tad pusfināla cīņā rezultāts līdz pat pašām beigām bija vienāds. Un tikai pēdējās sekundēs Raimondam izvedās gūt tik ļoti nepieciešamos punktus un izcīnīt vietu finālā! Fināla cīņā vairāk punktus guva Turcijas sportists, bet mums - smagās cīņās izcīnītais sudrabs, 2.vieta!

Izmēģina jaunu disciplīnu – izcīna 3.vietu

Pēdējos turnīros Raimonds izvēlas pārbaudīt savus spēkus ne tikai vienā, bet vairākās disciplīnās. Kaut arī tas nozīmē, ka cīņu skaits dubultosies un sacensības būs smagākas, iegūtā pieredze ir tā vērta. Light contact disciplīnā līdz 89 kg cīņas bija vairākas, pretinieki pieredzējuši. Pēc veiksmīga rezultāta ceturtdaļfinālā, pusfinālā Raimonds pēc punktiem piekāpās 2018.gada čempionam, kurš par čempionu kļuva arī šogad. Raimondam 3.vieta un bronzas medaļa!

Treneris apmierināts ar rezultātiem

Treneris Sergejs Deņisovs: “Šis Eiropas kauss bija tiešām labā līmenī, dalībnieku skaits liels. Pretinieki bija pieredzējuši, bet katra tāda tikšanās Raimondam dod neatkārtojumu pieredzi. Man ir prieks par viņa sasniegumiem. Domāju, ja cīņas ar šiem pašiem Turcijas pārstāvjiem notiktu citā valstī, nevis Turcijā, Raimonda izredzes uzvarēt katrā cīņa ātrāk un efektīvāk būtu dubultojošās. Uzskatu, ka katra uzvara pār turku Turcijā ir milzīgs sasniegums gan Raimondam kā sportistam, gan man kā trenerim.”

Raimonds Martinovskis: “Es gribu pateikt vislielāko paldies manam trenerim! Cīņu bija daudz, un bez viņa atbalsta būtu ļoti, ļoti grūti. Novērtēju arī sacensību rīkotāju paveikto, jo sportistiem radītie apstākļi bija ļoti labi, tāpēc labprāt tur vēlreiz atgrieztos. Par atbalstu paldies gribu teikt arī Ventspils pilsētas pašvaldības Augstas klases atbalsta programmai sportistiem!”

Eiropas kauss kikboksā WAKO “4th International Turkish Open Kickboxing European Cup” bija iespaidīgs, pavisam 2500 dalībnieku no 27 valstīm, 362 sporta klubiem. Sacensības svinīgi atklāja gan WAKO prezidents Rojs Beikers, gan Turcijas federācijas prezidents Salims Kaiči, kurš ir arī WAKO Eiropas viceprezidents.

Informāciju sagatavoja
Sergejs Deņisovs