Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Eisaks

MMA cīkstonis Edgars Skrīvers Ķīnā piedzīvo zaudējumu

MMA cīkstonis Edgars Skrīvers Ķīnā piedzīvo zaudējumu
Edgars Skrīvers
Foto: Uģis Grantiņš

Vakarnakt Ķīnā zaudējumu piedzīvoja Latvijas MMA pusvieglā svara (66 kg) cīkstonis Edgars Skrīvers (14-4), kurš trīs raundu cīņā pēc punktiem atzina ķīniešu sportista Jadonga Songa (9-3) pārākumu.

Skrīvers, kurš pirms diviem gadiem Ķīnā palika slavens, kļūstot par “Loong FC” pasaules čempionu, uz cīņu turnīru “Kunlun Fight MMA 110” devās kā favorīts. Viņam cīņu būrī bija jātiekas ar vietējo atlētu Jadongu Songu.

Cīņa iesākās diezgan dramatiski. Latvijas sportists bija nospraudis mērķi uzvarēt priekšlaicīgi pie kā arī pieturējās, riskējot brīžos, kad, iespējams, varēja neriskēt. Edgars bija tuvu, lai uzvarētu, taču vietējais sportists izrādījās sīkstāks nekā bija cerēts.

“Šoreiz nenotika tā kā es to vēlējos, un piedzīvoju zaudējumu ar minimālu punktu pārsvaru. Jūs varat saukt mani par vecmodīgu, taču es visu laiku gāju uz priekšu un meklēju iespēju noslēgt cīņu ar nokautu vai ar kādu no sāpju paņēmieniem, tādā veidā zaudējot pozīcijas. Nevēlējos, lai cīņas likteni nosaka tiesneši,” portālam Sportacentrs.com atklāja Skrīvers.

“Protams, varēju pamainīt taktiku un mēģināt uzvarēt pēc punktiem, taču mans mērķis, izejot ringā, vienmēr ir cīņu nobeigt priekšlaicīgi. Diemžēl šoreiz neizdevās. Guvu labu mācību, lai nākotnē kļūtu labāks kā cīkstonis. Nākamajā cīņā noteikti izcīnīšu uzvaru!”

Nākamo MMA maču tukumnieks aizvadīs 20. maijā Vācijā, kur titula mačā par vakanto organizācijas “Superior FC” vieglākā svara (- 61 kg) čempiona jostu spēkosies ar horvātu Antunu Račiču (18-7-1).

Izmantotie resursi:
tapology.com


Konors Makgregors. Foto: AP/Scanpix
5

UFC prezidents oficiāli apstiprina Makgregora atgriešanās cīņu

Pēc UFC 300 cīņu vakara organizācijas prezidents Dana Vaits oficiāli apstiprinājis, ka UFC 303 cīņu šova laikā 29. jūnijā savu atgriešanos piedzīvos Konors Makgregors. Viņš savu pirmo cīņu kopš 2021. gada aizvadīs pret Maiklu Čendleru.
Makss Holovejs nokautē Džastinu Geidži. Foto: UFC
8

Holovejs pēdējā sekundē nokautē Geidži, Pereira saglabā savu čempiona jostu

Naktī uz svētdienu UFC 300 ietvaros risinājās aizraujošas jauktās mākslas (MMA) cīņas. Par BMF čempionu kļuva Makss Holovejs, kurš piektā raunda pēdējā sekundē nokautēja Džastinu Geidži. Savukārt pussmagā svara kategorijas čempiona jostu nosargāja Alekss Pereira, kurš jau pirmajā raundā nokautēja Džamahalu Hilu.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).