Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Jermolajevs - Eiropas kadetu karatē čempions, medaļas arī Gaidukam un Popovai

Ints Megnis
Ints Megnis

Jermolajevs - Eiropas kadetu karatē čempions, medaļas arī Gaidukam un Popovai
Artjoms Jermolajevs ar Eiropas kadetu zeltu. Foto: Ася Корнышова

Latvijas jaunais karatē cīkstonis Artjoms Jermolajevs piektdien Dānijā kļuva par Eiropas kadetu čempionu svara kategorijā līdz 70 kilogramiem, kamēr pie sudraba tika Leons Gaiduks, bet bronzas medaļu izcīnīja Alita Popova.

Jermolajevs visu turnīru aizvadīja ļoti pārliecinoši - vispirms 5:0 pret igauni Mihelu Metsu, tad 4:0 pret čehu Matiasu Maliju un 5:1 pret Stefanu Stojanoviku no Maķedonijas. Savukārt pusfinālā ar 3:2 tika pārspēts arī polis Huberts Jarockis, bet finālā Latvijas cīkstonis ar 3:0 uzveica arī gruzīnu Sabu Maniju.

Svara kategorijā līdz 63 kilogramiem Gaiduks vispirms ar 2:1 pieveica ukraini Maksimu Kasatkinu, pēc tam ar 1:0 bija pārāks pār moldāvu Aleksandru Lenki, bet ceturtdaļfinālā ar neizšķirtu 0:0 pietika, lai viņš uzvarētu gruzīnu Davidu Sagrišvili. Vēlāk Gaiduks bija veiksmīgs arī pusfinālā, kur ar 6:3 uzveica Gino Filipenu no Nīderlandes, tomēr finālā ar 0:1 piekāpās Talem Jagubovam no Azerbaidžānas.

Gaiduks pie medaļas tika otro gadu pēc kārtas, jo pērn viņš izcīnīja bronzu Eiropas kadetu čempionātā. Savukārt aizpērn Kristīne Vīča tika pie bronzas bronzu starp juniorēm.

Šogad Latvija jau guvusi trīs medaļas, jo meitenēm pie trešās vietas svarā līdz 54 kilogramiem tika Alita Popova. Viņa vispirms viņa ar 3:2 uzveica ukrainieti Oļenu Pavlovsku, tad cīnījās 0:0 ar Katrinu Taheru no Izraēlas, bet vēl viens 0:0 pret Amēliju Liki no Vācijas ļāva iekļūt pusfinālā, kurā ar 0:2 tika zaudēts Hannai Devigili no Austrijas.

Turpinājumā Popova nokļuva gandarījuma turnīra izšķirošajā kārtā, kurā ar 2:0 uzveica spānieti Martu Paskvali Čiko un varēja gavilēt par bronzas medaļu.

Vēl no Latvijas kadetiem piektdien svarā līdz 57 kilogramiem divas uzvaras guva Artūrs Stepanovs, ceturtdaļfinālā ar 1:3 zaudēja itālim Jakopo Botoso, kurš vēlāk apstājās pusfinālā, svarā līdz 52 kilogramiem vienā cīņā uzvarēja Dagnis Libors, bet svarā virs 74 kilogramiem jau pirmajā duelī zaudēja Marats Morozovs. Divas uzvaras guva arī Jūlija Smirnova meiteņu sacensībās līdz 54 kilogramiem, bet svarā līdz 47 kilogramiem jau pēc pirmā dueļa apstājās Karina Steimakova.

Tikmēr "kata" sacensībās jeb formālu vingrinājumu kompleksā piektdien kadetēm 25. vietā bija Lana Nešina, puišiem dalītā 25. pozīcijā bija Eduards Doroņins, kamēr junioriem ar 29. pozīciju samierinājās Eduards Sujetovs.

Sestdien sacensības aizvadīs juniori, bet svētdien cīņas gaidāmas Eiropas U21 čempionātā. Kopā Latvija čempionātam pieteikusi 23 jaunos cīkstoņus.