Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

MMA cīkstonis Ozoliņš cīņu šovā "JFX Fights 6" nokautē Baženovu

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

MMA cīkstonis Ozoliņš cīņu šovā "JFX Fights 6" nokautē Baženovu
Artūrs Ozoliņš pēc uzvaras pār Pāvelu Baženovu
Foto: Gints Kairēns

Vakar Saldū cīņu šova “FREON: JFX Fights 6” ietvaros skaistu uzvaru izcīnīja Anglijā dzīvojošais Artūrs Ozoliņš (2-1), kurš pirmajā raunda sākumā ar spēcīgu labās rokas sitienu nokautēja rīdzinieku Pāvelu Baženovu (1-3).

Gan Ozoliņš, kura pamatdisciplīna ir kikbokss, gan Baženovs mūsu valstī tiek uzskatīti par vieniem no perspektīvākajiem vidējā svara MMA cīkstoņiem, tāpēc viņu “sapārošana” daudziem bija pārsteigums.

Cīņas sākums neliecināja, ka tā beigsies ātri. Abi bija pietiekami piesardzīgi, taču Pāvels Baženovs, kura pamatdisciplīna ir cīņa parterā, izvēlējās ar pretinieku boksēt. Tā, iespējams, bija Baženova kļūda.

Raunda pirmās minūtes izskaņā Artūrs Ozoliņš izdarīja negaidītu sitienu ar labo roku rīdziniekam galvas rajonā, pēc kā tas atradās uz ringa dēļiem.

“Paldies maniem atbalstītājiem, ģimenei un treneriem. Paldies arī manam pretiniekam,” pēc uzvaras sentimentāls bija Ozoliņš, kurš pirms šīs cīņas kādu laiku pavadīja treniņnometnē Kanādā, kur trenējās kopā ar Latvijas labāko pussmagā svara cīkstoni, kurš startē UFC - Mihailu Cirkunovu (13-2).

Skolotājs Baumanis debitē ar uzvaru

Uzvaru savā pirmajā profesionālā MMA cīņā izcīnīja arī Striķu pamatskolas skolotājs Gatis Baumanis (1-0), kuram ir melnā josta džudo. Viņš dūres krustoja ar rīdzinieku Kasparu Peregudovu (0-1).

Gatis cīņas sākumā bija ļoti piesardzīgs, taču jau pēc pirmā pretinieka uzbrukuma mēģinājuma, viņš izmantojot savas džudista iemaņas, nogādāja to parterā, kurā pilnībā kontrolēja cīņas gaitu. Baumanis nogaidīja īsto momentu un, pielietojot rokas laušanas paņēmienu, izcīnīja uzvaru.

“FREON: JFX Fights 6” rezultāti:

DisciplīnaUzvarētājsZaudētājsRaundsLaiks
MMAMaksims RižovsMairis ĻutkusSubmission10:45
MMADanils OrjolsDainis KumpiņšTKO32:40
MMAAndrejs KoroļovsRitvars KusiņšSubmission11:03
MMAAntons NilovsMārtiņš ŠmigeļskisSubmission32:15
MMAAleksandrs KrasņjakovsĢirts BergholdsSubmission11:17
MMAAleksandrs KoroteckisReinis RatnieksDecision33:00
MMAGeorgijs VaivodsArtūrs KleinovsSubmission11:51
MMABogans ZipsSilvis JansonsSubmission22:46
MMARihards BiģisArtjoms StarovsSubmission11:02
MMAArtūrs LeisānsKristaps EngelsTKO13:22
MMAArtūrs OzoliņšPāvels BaženovsKO10:51
MMAGatis BaumanisKaspars PeregrudovsSubmission12:25
K1Jānis OdiņšSvens PetravičsDecision33:00

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...