Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Eisaks

UFC čempione Ronda Rouzija cīnīsies ar Lizu Karmoušu

UFC čempione Ronda Rouzija cīnīsies ar Lizu Karmoušu
Ronda Rouzija
Foto: sherdog.com

Nākamā gada 23. februārī Anaheimā (ASV) šova „UFC 157” ietvaros pirmo reizi UFC vēsturē notiks sieviešu mačs, kurā eks Strikeforce čempione, kas tagad pārkronēta par UFC vieglākā svara čempioni – Ronda Rouzija (6-0-0) tiksies ar bijušo Strikeforce čempiones titula pretendenti Lizu Karmoušu (7-2-0).

2008. gada Pekinas olimpisko spēļu bronzas medaļas ieguvēja džudo Ronda Rouzija šā gada martā uzvarot Mišu Teitu (13-3-0) kļuva par jauno Strikeforce vieglākā svara čempioni. Šo titulu piecus mēnešus vēlāk divdesmit piecus gadus vecā amerikāniete nosargāja mačā pret Sāru Kaufmani (15-2-0), uzveicot kanādieti ar rokas laušanas paņēmienu.

Nesen Rouzija no Strikeforce čempiones tika pārkronēta par jauno UFC čempioni, kļūstot par pirmo sievieti, kuras īpašumā nonāk šīs organizācijas čempiones tituls.

Šā vēsturiskā sieviešu cīņa starp Rouziju un Karmoušu būs šova „UFC 157” vakara galvenais mačs. Un jau zināms, ka šīs divkaujas uzvarētāja savā nākamajā cīņā dūres krustos ar citu bijušo Strikeforce čempioni, brazīlieti Kristianu „Kiborgu” Santosu (10-1-0). Jāpiemin, ka sākotnēji izskanēja informācija, ka tieši Santosa būs titula pretendente uz Rouzijas jauniegūto čempiones jostu, taču brazīliete tik īsā laika posmā nevar nomest svaru, lai iekļautos vajadzīgajā svara kategorijā, līdz ar to ideja par šo cīņu atkrita.

„Vēlējāmies uzrīkot Rouzijas – Santosas cīņu. Mēs gribējām, lai Kristiana startētu svarā līdz 61 kg un pielikām daudz pūļu, lai šī cīņa notiktu. Šis mačs agrāk vai vēlāk notiks. Ticu, ka Kiborgs nometīsies līdz 61 kg un nākamajā cīņā varēs debitēt vieglākajā svara divīzijā,” situāciju apskaidroja UFC prezidents Dana Vaits.

„Skaidrošu tā: Karmouša pati bija tā kura vēlējās cīņu ar Rondu Rouziju. Bieži nenotiek tā, ka cilvēki sit pa „Zuffa” [organizācija, kurai pieder UFC un Strikeforce] durvīm un prasa cīņu ar viņu.”

„UFC 157” cīņu pāri (apstiprinātie)

Ronda Rousey vs. Liz Carmouche
Lyoto Machida vs. Dan Henderson
Urijah Faber vs. Ivan Menjivar

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...


, 2012-12-07 11:46, pirms 11 gadiem
Dana Vaits vēl pirms pāris gadiem izteicās, ka sievietes NEKAD NECĪNĪSIES UFC (kamēr viņš būs vadītājs)..tad jau alkatība palikusi lielāka.
, 2012-12-07 11:49, pirms 11 gadiem
Viņš to teica tikai tādēļ, ka tolaik sieviešu MMA nebija pietiekami dziļas divīzijas, ar kuru startēt + nebija tāda selling point kā ir tagad Ronda. Gan jau arī naudas pelnīšanas iespējām ir sava daļa dzinējspēka šajā lēmuma pieņemšanā, bet MMA sportam kā tādam šis ir liels notikums!

Džeroms rakstīja: Dana Vaits vēl pirms pāris gadiem izteicās, ka sievietes NEKAD NECĪNĪSIES UFC (kamēr viņš būs vadītājs)..tad jau alkatība palikusi lielāka.
Konors Makgregors. Foto: AP/Scanpix
5

UFC prezidents oficiāli apstiprina Makgregora atgriešanās cīņu

Pēc UFC 300 cīņu vakara organizācijas prezidents Dana Vaits oficiāli apstiprinājis, ka UFC 303 cīņu šova laikā 29. jūnijā savu atgriešanos piedzīvos Konors Makgregors. Viņš savu pirmo cīņu kopš 2021. gada aizvadīs pret Maiklu Čendleru.
Makss Holovejs nokautē Džastinu Geidži. Foto: UFC
8

Holovejs pēdējā sekundē nokautē Geidži, Pereira saglabā savu čempiona jostu

Naktī uz svētdienu UFC 300 ietvaros risinājās aizraujošas jauktās mākslas (MMA) cīņas. Par BMF čempionu kļuva Makss Holovejs, kurš piektā raunda pēdējā sekundē nokautēja Džastinu Geidži. Savukārt pussmagā svara kategorijas čempiona jostu nosargāja Alekss Pereira, kurš jau pirmajā raundā nokautēja Džamahalu Hilu.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).