Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Eisaks

“Road FC” rīkos turnīru, kura uzvarētājs saņems 1 miljonu dolāru

“Road FC” rīkos turnīru, kura uzvarētājs saņems 1 miljonu dolāru
Foto: sherdog.com

Korejiešu MMA organizācija “Road FC” publiski paziņojusi, ka rīkos vieglā svara (- 70 kg) turnīru, kurā trīsdesmit divi sportisti sacentīsies par “Road FC Grand Prix Lightweight” čempiona titulu un vienu miljonu ASV dolāru.

“Road FC” ir viena no Āzijas lielākajā MMA organizācijām, taču ne vadošā, tāpēc viņi izdomājuši pievērst pasaules uzmanību ar turnīra uzrīkošanu, kura uzvarētājs kļūs par vienu miljonu dolāru bagātāks.

Organizācija ieplānojusi šajā turnīrā sapulcināt labākos MMA cīkstoņus no visas pasaules. Korejieši pat piedāvājuši ņemt dalību šajā turnīrā bijušajam UFC pusvieglā svara čempionam brazīlietim Hosē Aldo (26-2), kurš nesen paziņoja, ka vēlas pārtraukt līgumsaistības ar UFC. Bet diez vai amerikāņu organizācija tik viegli laidīs vaļā savu vienu no lielākajām pusvieglā svara zvaigznēm, taču priekš “Road FC” pašreklāmas šis publiski paustais piedāvājums nāca tikai par labu.

Turnīrs, kurš tiks sadalīts piecos etapos un notiks Korejā, Ķīnā un Japānā, ies gaisā nākamā gada pavasarī. Turnīra uzvarētājs aizvedīs mājās 1 miljonu dolāru, kā arī sportisti par katru cīņu saņems atsevišķu samaksu. Kādu? To pagaidām neatklāj.

Par turnīru interesi izrādījuši arī vairāki Krievijas reģionālo MMA organizāciju labākie vieglā svara cīkstoņi un pat pusvidējā svara atlēti, kuri dēļ šī turnīra, kurā uzvaras gadījumā varēs kļūt par miljonāru, gatavi nomest svaru. Tiesa, pagaidām neviens vēl oficiāli nav izsūtījis savu pieteikumu.

Iespējams, ka šis ir labs brīdis par sevi atgādināt arī Latvijas spicākajiem vieglā svara MMA cīkstoņiem kā Edgars Skrīvers (12-3), Mihails Zabajevs (7-6), Roberts Skujiņš (6-7-1), Vladislavs Gusevs (3-0) un Dmitrijs Homjakovs (2-0). Viss, kas sākumā jādara, ir jānosūta pieteikums. Ja paveiksies, sportists tiks uzaicināts uz turnīru.

Izmantotie resursi:
MMA Mania, UFC news, results, videos, rumors,...


Konors Makgregors. Foto: AP/Scanpix
5

UFC prezidents oficiāli apstiprina Makgregora atgriešanās cīņu

Pēc UFC 300 cīņu vakara organizācijas prezidents Dana Vaits oficiāli apstiprinājis, ka UFC 303 cīņu šova laikā 29. jūnijā savu atgriešanos piedzīvos Konors Makgregors. Viņš savu pirmo cīņu kopš 2021. gada aizvadīs pret Maiklu Čendleru.
Makss Holovejs nokautē Džastinu Geidži. Foto: UFC
8

Holovejs pēdējā sekundē nokautē Geidži, Pereira saglabā savu čempiona jostu

Naktī uz svētdienu UFC 300 ietvaros risinājās aizraujošas jauktās mākslas (MMA) cīņas. Par BMF čempionu kļuva Makss Holovejs, kurš piektā raunda pēdējā sekundē nokautēja Džastinu Geidži. Savukārt pussmagā svara kategorijas čempiona jostu nosargāja Alekss Pereira, kurš jau pirmajā raundā nokautēja Džamahalu Hilu.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).