Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Eisaks

MMA sporta jaunais talants Ksavjē Alaoi novembrī cīnīsies ar Džošu Hilu

MMA sporta jaunais talants Ksavjē Alaoi novembrī cīnīsies ar Džošu Hilu
Ksavjē Alaoi
Foto: Vita Popravko

Viens no vadošajiem kanādiešu vieglākā svara (- 62 kg) MMA cīkstoņiem Ksavjē Alaoi (7-0), kurš savulaik cīnījies arī Latvijā, savu nākamo cīņu aizvadīs 4. novembrī Kanādā ar bijušo organizācijas WSOF vieglākā svara čempiona titula pretendentu Džošu Hilu (14-2).

Augusta sākumā jau ziņojām, ka savu darbību pēc septiņu gadu ilgas pauzes atjauno Kanādas lielākā MMA organizācija “TKO”. Viņi parakstīja līgumus ar virkni vadošajiem Kanādas un citu valstu sportistiem, tajā starpā ar Ksvajē Alaoi un Dereku Gotjē (7-6), kuri savulaik bija līgumattiecībās ar Tukumā bāzēto MMA organizāciju “FREON”.

Gotjē novembrī dūres krustos ar bijušo organizāciju WEC, WSOF un Bellator cīkstoni Krisu Horodecki (21-6-1), bet Alaoi cīnīsies ar bijušo divkārtējo WSOF čempiona titula pretendentu Džošu Hilu (14-2), kurš savulaik piedalījies arī UFC organizētajā realitātes šovā “The Ultimate Fighter 18”.

Ja Derekam Gotjē izredzes uz uzvaru cīņā pret Horodecki ir diezgan niecīgas, tad Ksavjē Alaoi, kurš lielāko daļu profesionālā MMA karjeras cīņu aizvadījis Eiropā, izredzes tikt pie panākuma ar Hilu ir pietiekami lielas. Ja Alaoi uzvarēs šajā mačā, viņš noteikti, ka nonāks UFC.

Atgādinām, ka savulaik pateicoties cīņām "TKO" rindās sev ceļu uz UFC izbruģēja tagadējās MMA zvaigznes Šons Šerks (36-4-1), Džordžs Santpjērs (25-2), Ričs Frenklins (29-7), Patriks Kotē (23-10), Uraija Feibers (33-9), Ričs Klementi (45-23-1), Kristofs Sozinskis (26-12-1), T.J Grants (21-5), Ivans Mendživars (25-12) u.c.

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...


LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.
Una Dolgiļeviča. Foto: Judo club "Kyodai"

Duinovam un Dolgiļevičai zaudējumi "Grand Slam" posma džudo otrās kārtas cīņās

LETA. Latvijas sportisti Maksims Duinovs un Una Dolgiļeviča svētdien Tbilisi "Grand Slam" posmā džudo piedzīvoja zaudējumus otrās kārtas cīņās.