Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Jaunajiem cīkstoņiem divas medaļas karatē Jaunatnes līgas posma ievadā

Jaunajiem cīkstoņiem divas medaļas karatē Jaunatnes līgas posma ievadā
Olivers Ritenieks un Akims Kramnojs ar treneri Nikolaju Bodrovu
Publicitātes foto

Latvijas jaunie karatē cīkstoņi Olivers Ritenieks un Akims Kramnojs piektdien izcīnīja medaļas Horvātijā notiekošā karatē Jaunatnes līgas posma ievadā.

Sacensībās olimpiskajā karatē piedalās sportisti no 68 valstīm, pirmajā dienā spēkojoties pašiem jaunākajiem sportistiem. Tā bronzas medaļas izcīnīja Riteniekam (kategorijā "kumite" U12 grupā līdz 35kg) un Kramnojam (kategorijā "kumite" U12 - 40kg).

Ritenieks pirmajā cīņā ar 5:0 uzvarēja sportistu no Itālijas, turpinājumā pārspēja pretinieku no Anglijas 3:3 (dēļ 1.punkta pārsvara). Trešajā cīņā Ritenieks piekāpās Krievijas sportistam, kurš kļuva par sacensību uzvarētāju. Tas nozīmēja, ka Latvijas sportistam bija iespēja piedalīties gandarījuma turnīrā, kur viņš ar rezultātu 2:1 uzvarēja Bulgārijas sportistu un cīņa par trešo vietu tika izcīnīta uzvara pret Krievijas sportistu ar 6:4.

Kramnojs uzvarēja sportistu no Serbijas 2:2 (1.punkta pārsvars), tad sportistu no Krievijas 4:0, pēc tam pēc tiesnešu lēmuma tika piešķirta uzvara pār Baltkrievijas pārstāvi (jo rezultāts bija 0:0), bet pusfinālā ar rezultātu 0:3 piekāpās Krievijas sportistam. Cīņā par trešo vietu ar rezultātu 2:1 uzvara pār Slovēnijas sportistu,

Sestdien un svētdien Horvātijā startēs arī vecāko grupu cīkstoņi. Posmā Latviju kopā pārstāv 19 sportisti.

Pirmais Jaunatnes līgas posms notika maija beigās Bulgārijā, kad labākais no latviešiem bija Kristiāns Anrī Pētersons, kurš, startējot U14 grupā svara kategorijā līdz 45 kilogramiem, guva piekto vietu. Šosezon ieplānoti četri Jaunatnes līgas posmi.

Informāciju sagatavoja:
Laura Riteniece


LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.
Una Dolgiļeviča. Foto: Judo club "Kyodai"

Duinovam un Dolgiļevičai zaudējumi "Grand Slam" posma džudo otrās kārtas cīņās

LETA. Latvijas sportisti Maksims Duinovs un Una Dolgiļeviča svētdien Tbilisi "Grand Slam" posmā džudo piedzīvoja zaudējumus otrās kārtas cīņās.