Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Džudisti Borodavko un Ņikiforenko oficiāli kvalificējas Rio spēlēm

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Džudisti Borodavko un Ņikiforenko oficiāli kvalificējas Rio spēlēm
Jevgeņijs Borodavko
Foto: International Judo Federation

Latvijas Džudo federācija saņēmusi apstiprinājumu no pasaules džudo vadības, ka Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm kvalificējušies Jevgeņijs Borodavko (līdz 100 kg) un Artūrs Ņikiforenko (virs 100 kg).

30. maijā noslēdzās Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācija džudistiem. Maija izskaņā tika lēsts, ka Latvijas labākais džudists Jevgeņijs Borodavko diezgan droši kvalificējas pēc ranga, turklāt neoficiāla informācija vēstīja arī par necerētu Artūra Ņikiforenko kvalificēšanos.

2016. gada olimpisko spēļu atlasē Latvijai ir divas kvotas. Eiropas čempionāta trīskārtējais bronzas medaļnieks Jevgeņijs Borodavko (līdz 100 kg) kvalificējas kā olimpiskās atlases ranga 29. numurs. U23 Eiropas čempionāta divkārtējais piektās vietas ieguvējs Artūrs Ņikiforenko (virs 100 kg) ir olimpiskās atlases ranga 65. numurs un kvalificējas ar papildus vietu jeb kontinentālo kvotu. Olimpiskās atlases ranga dinamikai varēja sekot judobase.org, taču tas nebija oficiālais rangs, līdz ar to varēja būt kļūdas. Jūnija sākumā judobase.org olimpiskais rangs bija noņemts un tika pārtaisīts, bet tagad tas atkal ir pieejams. Īsti nav skaidrs, kā Ņikiforenko var iegūt olimpisko ceļazīmi, ja pērn viņa pozīcijas nebija spīdošas, bet kopš decembra sākuma viņš nav piedalījies ieskaites turnīros, taču kaut kādā veidā viņš ir kvalificējies.

Jevgeņijs Borodavko dosies uz savu trešo olimpiādi, savukārt Artūrs Ņikiforenko būs debitants. Rio spēlēs mūsu sportistus pavadīs arī treneris Oļegs Basins un treniņpartneris Viktors Reško. Tikmēr lietuvieši un igauņi ieguvuši pa vienai ceļazīmei.

Kā jau ziņots, 2012. gada olimpisko spēļu atlase Latvijai noslēdzās ar trijām kvotām - Jevgeņijs Borodavko kvalificējās kā olimpiskās atlases ranga 13. numurs, Vladimirs Osnačs kvalificējās kā olimpiskās atlases ranga 21. numurs, Konstantīns Ovčiņņikovs ieguva papildus vietu jeb kontinentālo kvotu. Londonas spēlēs faktiski startēja divi mūsējie, jo Osnačs cieta smagā autoavārijā un nevarēja piedalīties.

Izmantotie resursi:
judobase.org
judo.org.lv
intjudo.eu