Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Eisaks

UFC cīkstonis Braiens Ebersols pamet lielo sportu

UFC cīkstonis Braiens Ebersols pamet lielo sportu
Braiens Ebersols
Foto: sherdog.com

Vakarnakt cīņu šovā „UFC Fight Night 68” savu pēdējo MMA cīņu karjerā aizvadīja trīsdesmit četrus gadus vecais amerikāņu pusvidējā svara cīkstonis Braiens Ebersols (51-17-1), kurš pensijā aizgāja ar pēdējā mačā statistikā ierakstītu zaudējumu pret krievu atlētu Omari Ahmedovu (15-2-0).

Ebersols profesionālajā MMA debitēja 2000. gadā un līdz 2006. gadam, kad viņš debitēja Strikeforce rindās, cīnījās zem ASV un Meksikā bāzēto reģionālo MMA organizāciju karogiem.

Lai arī debijas mačā Strikeforce rindās viņš izcīnīja uzvaru pār Metu Horvihu (29-22-1), tā priekš viņa bija pirmā un pēdējā parādīšanās šīs organizācijas rīkotajos pasākumos.

20008. gadā Braiens uzvarot austrālieti Šeinu Niksu (7-3-0) kļuva austrāliešu organizācijas CFC (Cage Fighting Championships) pusvidējā svara čempionu, taču trīs gadus vēlāk ar statistikā ierakstītajām 47 uzvarām un 13 zaudējumiem viņš pievienojās pasaules lielākajai MMA organizācijai UFC.

Karjeru pasaules lielākajā MMA organizācijā Ebersols iesāka diezgan daudzsološi, pirmajās četrās cīņās izcīnot uzvaras. Bet tas sekoja divi zaudējumi pēc kārtas, kurus viņš noslēdza ar uzvaru pār Džonu Hovardu (22-11-0). Bet kā jau atceramies, pēdējā mačā, kurš notika vakar, Braiens Ebersols traumas dēļ piekāpās Omari Ahmedova priekšā un paziņoja par aiziešanu no lielā sporta.

Protams, sportā viņš paliks, taču tikai trenera ampluā. Viņš ir galvenais treneris Taizemē bāzētā kluba „Tiger Muy Thai” sportistiem. Starp viņa audzēkņiem ir pasaulē labi zināmie Rodžers Huerta (22-7-1), Zubairs Tuhugovs (17-3-0), Brodijs Frābers (15-7-0), Edgars Skrīvers (10-2-0) u.c.

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...


LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.
Una Dolgiļeviča. Foto: Judo club "Kyodai"

Duinovam un Dolgiļevičai zaudējumi "Grand Slam" posma džudo otrās kārtas cīņās

LETA. Latvijas sportisti Maksims Duinovs un Una Dolgiļeviča svētdien Tbilisi "Grand Slam" posmā džudo piedzīvoja zaudējumus otrās kārtas cīņās.