Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Eisaks

Igors Kostins arī revanša cīņā piekāpjas Polam Buentello

Igors Kostins arī revanša cīņā piekāpjas Polam Buentello
Igors Kostins
Foto: tmfight.com

2004. gada Atēnu Olimpisko spēļu dalībnieks grieķu–romiešu cīņā Igors Kostins (6-2-0) Vladikavkazā (Krievijā) šovā „Federation of MMA of Russia - Star Fight 15” aizvadīja revanša maču ar bijušo UFC un Strikeforce smagā svara čempiona titula pretendentu Polu Buentello (32-15-0). Arī šajā cīņā tāpat kā pirmajā mačā uzvaru izcīnīja titulētais amerikānis.

Pirmo reizi Latvijas sportists Igors Kostins ar pasaules slaveno Polu Buentello, kurš savos ziedu laikos pat spēkojies par organizāciju UFC un Strikeforce smagā svara čempiona jostām, tikās pērnā gada oktobrī Vologdā (Krievijā). Tajā mačā uzvaru trešajā raundā ar nokautu izcīnīja Buentello, pārtraucot Kostina piecu cīņu uzvaru sēriju. Tā priekš latviešu smagsvara bija pirmā sakāve viņa MMA cīkstoņa karjerā. Tiesa, divus mēnešus vēlāk viņš šo zaudējumu nosvītroja uzvarot Redoanu Kairo (0-2-0).

Arī otrā jeb Buentello – Kostina revanša mačā scenārijs bija līdzīgs kā pirmajā…. No pirmās minūtes kontroli pār cīņu uzņēmās titulētais amerikānis, bet Kostins uz Buentello spiedienu spēja atbildēt tikai ar vienveidīgiem sitieniem un dažiem ne visai pārliecinošiem mēģinājumiem ieiet kājās. Pirmais raunds aizritēja amerikāņu smagsvara zīmē, taču Igors otrajā piecminūtē spēja reabilitēties par pirmajā raundā zaudēto un uzvarēja otrajā.

Ja skatās objektīvi, tad šim mačam vajadzēja noslēgties ar neizšķirtu, taču sānu tiesneši, lai arī pēc pirms tam organizatoru noteiktās cīņu formulas ektra raundi netika paredzēti, piešķīra trīs minūšu papildus raundu.

Par spīti nogurumam Pols Buentello papildus raundā izskatījās nedaudz žirgtāks par Igoru Kostinu kontrolējot distanci un viņš tādā garā novilka līdz mača izskaņai. Sānu tiesneši ar vienbalsīgu lēmumu (29-28,29-28 un 29-28) uzvaru atdeva amerikāņu smagsvaram, kuram šī bija jau trešā uzvara pēc kārtas.

Arī Skreiveram zaudējums

Šajā šovā Latviju pārstāvēja vēl viens sportists – Aleksandrs Skreivers (0-3-0), kurš dūres krustoja ar krievu cīkstoni Maratu Iļajevu (2-4-0). Diemžēl arī Skreiveram neizdevās savā statistikas ailītē ierakstīt uzvaru, viņš jau pirmā raunda sākumā uzķērās uz rokas laušanas paņēmienu, atļaujot Iļajevam nopelnīt otro uzvaru karjerā.

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...


Konors Makgregors. Foto: AP/Scanpix
5

UFC prezidents oficiāli apstiprina Makgregora atgriešanās cīņu

Pēc UFC 300 cīņu vakara organizācijas prezidents Dana Vaits oficiāli apstiprinājis, ka UFC 303 cīņu šova laikā 29. jūnijā savu atgriešanos piedzīvos Konors Makgregors. Viņš savu pirmo cīņu kopš 2021. gada aizvadīs pret Maiklu Čendleru.
Makss Holovejs nokautē Džastinu Geidži. Foto: UFC
8

Holovejs pēdējā sekundē nokautē Geidži, Pereira saglabā savu čempiona jostu

Naktī uz svētdienu UFC 300 ietvaros risinājās aizraujošas jauktās mākslas (MMA) cīņas. Par BMF čempionu kļuva Makss Holovejs, kurš piektā raunda pēdējā sekundē nokautēja Džastinu Geidži. Savukārt pussmagā svara kategorijas čempiona jostu nosargāja Alekss Pereira, kurš jau pirmajā raundā nokautēja Džamahalu Hilu.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).