Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Maslovs uzvar Eiropas čempionātā BJJ veterāniem, Varnelim sudrabs

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Maslovs uzvar Eiropas čempionātā BJJ veterāniem, Varnelim sudrabs
Andrejs Maslovs (centrā) pēc uzvaras Eiropas čempionātā BJJ
Foto: IBJJF.com

6. maijā Spānijas pilsētā Barselonā notika Eiropas čempionāts Brazīliešu Džiu Džitsu (BJJ) starp veterāniem, kurā svara kategorijā līdz 88 kg zelta medaļu izcīnīja Latvijas sportists Andrejs Maslovs, bet Mareks Varnelis svarā virs 100 kg kāpa uz goda pjedestāla otrā pakāpiena.

Eiropas čempionāts Brazīliešu Džiu Džitsu (BJJ) tiek rīkots kopš 2004. gada, taču atsevišķi Eiropas čempionāts veterāniem šogad notika pirmo reizi. Šajās vēsturiskajās meistarsacīkstēs Latviju pārstāvēja Andrejs Maslovs un Mareks Varnelis.

Maslovam paveicās izlozē, un pirmo kārtu viņš pārvarēja bez cīņas, automātiski iekļūstot pusfinālā, kurā viņš tikās ar spāni Hosē Manuelu Alkarasu. Spānis tika uzvarēts, pielietojot žņaugšanas paņēmienu.

Finālā rīdzinieks aci pret aci stājās ar Lielbritāniju pārstāvošo Alekseju Kļimenko. Lai arī finālā sportisti uz paklāja aizvadīja visu atvēlēto laiku, Latvijas sportists svinēja pārliecinošu uzvaru ar graujošu punktu pārsvaru 12-0, kļūstot par pirmo Latvijas pilsoni, kurš ticis pie medaļas Eiropas čempionātā BJJ veterāniem, kas šī sporta veida vēsturē notika pirmo reizi.

Nedaudz sliktāk veicās tukumniekam Marekam Varnelim, kurš startēja svara kategorijā virs 100 kg. Pusfinālā latviešu smagsvars ar žņaugšanas paņēmienu uzveica Krievijas cīkstoni Mihailu Petrovu, bet finālā pēc punktiem piekāpās divkārtējam pasaules čempionātu medaļniekam polim Pjotram Kurkusam.

“Gan par savu, gan par Mareka rezultātu esmu apmierināts. Prieks, ka vēsturiskajos Eiropas mačos, kuri pirmo reizi notika starp veterāniem, man izdevās izcīnīt zeltu. Mareks arī labi nocīnījās un titulētajam polim zaudēja tikai ar minimālu punktu pārsvaru,” par savu un komandas biedra sasniegumu gandarīts bija Andrejs Maslovs.