Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Apstiprināts “KOK World GP 2017” turnīra četrinieka sastāvs

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Apstiprināts “KOK World GP 2017” turnīra četrinieka sastāvs
Zaurs Džavadovs
Foto: Uģis Grantiņš

Jau ziņojām, ka Latvijas labākais pusvidējā svara kikbokseris Zaurs Džavadovs (29-10, 18 KO) 25. februārī “Arēnā Rīga” piedalīsies kikboksa turnīrā “World Grand Prix 2016”, kura uzvarētājs kļūs par obligāto pretendentu uz KOK pasaules čempiona titulu pusvidējā svarā. Ir atklāti visu turnīra dalībnieku vārdi.

Šobrīd KOK (King Of Kings) pusvidējā svara (-77 kg) pasaules čempiona josta pieder moldāvam Sergejam Morari (23-4, 13 KO). Otrais reitingā aiz Morari ir 2016. gada sākumā par Eiropas čempionu kronētais Zaurs Džavadovs, taču, lai tiktu pie cīņas ar čempionu, viņam vispirms jāuzvar četru vīru atlases turnīrā. Tādi nu lūk ir KOK noteikumi.

“KOK World GP 2017” turnīram bez mūsu Džavadova vēl apstiprināti Rodnijs Uralaims (Surinama), Mantas Staņķis (Lietuva) un Konstantīns Rusu (Moldova).

Jau zināms, ka divdesmit deviņus gadus vecais Latvijas sportists Džavadovs dalību turnīrā uzsāks ar cīņu pret desmit gadus jaunāko Mantu Staķi, kurš ir divkārtējais Eiropas čempionātu medaļnieks amatieriem starp jauniešiem.

Savukārt otrajā pārī, kā saprotams, spēkosies Nīderlandē dzīvojošais surinamiešu sportists Rodnijs Uralaims, kurš ir vairākkārtējs Nīderlandes čempions, ar kādreiz slavenās Japāņu kikboksa organizācijas “K-1” rindās pieredzi uzkrājušo Konstantīnu Rusu.

Šobrīd Zaurs Džavadovs atrodas Taizemē, kur aizvada divu mēnešu treniņnometni. Jau iepriekš Latvijas sportists norādījis, ka viņa tuvākais mērķis ir kļūšana par KOK pasaules čempionu, bet, kad tas tiks sasniegts, viņš domās tālāk.

Izmantotie resursi:
KING OF KINGS / official KOK site - kokfights.com