Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Inese Tarvida zaudē motivētākai favorītei "Grand Prix" finālsacensībās

Inese Tarvida zaudē motivētākai favorītei "Grand Prix" finālsacensībās
Inese Tarvida. Foto: Sandra Škutāne, F64

Krievijas galvaspilsētā Maskavā šodien sākās "Grand Prix" finālsacensībās taekvondo olimpiskajā versijā. Otro gadu pēc kārtas piedalījās arī Latvijas taekvondo flagmane Inese Tarvida (57 kg), kura šogad izcīnīja pasaules čempionāta bronzu 53 kilogramos. Mūsu sportiste arī šoreiz nepārvarēja pirmo kārtu.

Šajās finālsacensībās var nopelnīt divreiz vairāk ranga punktu nekā "Grand Prix" parastajā posmā. Tādējādi tas ir ļoti nozīmīgs pasākums cīņā par kvalificēšanos Tokijas olimpiskajām spēlēm, tiesa, cerības palikušas vien dažām sportistēm, jo punktu krāšanā 9. decembris ir pēdējais termiņš.

57 kg kategorijā startēja 15 labākās taekvondistes. Pasaules čempionāta 53 kg bronzas medaļniece Inese Tarvida (21) tagad bija izlikta ar 11. numuru. Pirmajā mačā pretī stājās Kanādas sportiste Skailara Pārka (#6), kurai oktobrī tika zaudēts ar 5:12. Minētā kanādiete olimpiskās atlases rangā šobrīd ieņem sesto vietu un ir ļoti tuvu, lai kvalificētos pēc reitinga - tādējādi šīs sacensības viņai īpaši svarīgas.

Šodienas pirmajā nogrieznī dominēja mača favorīte, savukārt nākamajos divos raundos risinājās līdzvērtīga spēkošanās - 5:11 (0:8, 0:1, 5:2). Tādējādi ceturtdaļfinālā iekļuva Skailara Pārka, bet Latvijas pārstāve ierindojās devītajā pozīcijā un noslēdza 2019. gada sacensību krājumu.

Iepriekš taekvondo sportistes sacentās salīdzinoši platās biksēs, taču nupat notikušas kādas izmaiņas - dāmas bija tērpušās legingiem līdzīgās biksēs, kas ļauj novērtēt bruņojumu un kāju formu. Aplūkojot kājas, uzskatāmi parādījās tas, ka Pārka ir īsta 57 kg dalībniece, bet Tarvida ieradusies no 53 kilogramiem.

Sākotnēji tika cerēts, ka Inese olimpiādei kvalificēsies pēc ranga, bet tagad palikusi vēl viena iespēja - 2020. gada aprīlī Milānā notiks Eiropas kvalifikācijas turnīrs, kur uz galda būs divas ceļazīmes uz Tokijas spēlēm.

Izmantotie resursi:
Grand Prix Final - worldtaekwondo.org


Konors Makgregors. Foto: AP/Scanpix
5

UFC prezidents oficiāli apstiprina Makgregora atgriešanās cīņu

Pēc UFC 300 cīņu vakara organizācijas prezidents Dana Vaits oficiāli apstiprinājis, ka UFC 303 cīņu šova laikā 29. jūnijā savu atgriešanos piedzīvos Konors Makgregors. Viņš savu pirmo cīņu kopš 2021. gada aizvadīs pret Maiklu Čendleru.
Makss Holovejs nokautē Džastinu Geidži. Foto: UFC
8

Holovejs pēdējā sekundē nokautē Geidži, Pereira saglabā savu čempiona jostu

Naktī uz svētdienu UFC 300 ietvaros risinājās aizraujošas jauktās mākslas (MMA) cīņas. Par BMF čempionu kļuva Makss Holovejs, kurš piektā raunda pēdējā sekundē nokautēja Džastinu Geidži. Savukārt pussmagā svara kategorijas čempiona jostu nosargāja Alekss Pereira, kurš jau pirmajā raundā nokautēja Džamahalu Hilu.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).