Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Eisaks

Sensācija – Aleksandrs Volkovs uzveic Bretu Rodžersu

Sensācija – Aleksandrs Volkovs uzveic Bretu Rodžersu
Brets Rodžers (pa kreisi) un Aleksandrs Volkovs
Foto: mmarecap.com

Bellator smagsvaru turnīra 7 sezonas ceturtdaļfināla cīņā par sensāciju parūpējās vieglākais šā turnīra dalībnieks, krievu atlēts Aleksandrs Volkovs (17-3-0), kurš trīs raundu cīņā pēc punktiem pārspēja bijušo Strikeforce cīkstoni Bretu Rodžersu (12-5-0) un izslēdza amerikāni no tālākās dalības turnīrā.

Neapšaubāmi par vienu no reālākajiem kandidātiem uz uzvaru turnīrā tika izlikts amerikāņu smagsvars Brets Rodžers, kurš pirms septiņiem gadiem savu karjeru iesāka ar desmit uzvarām pēc kārtas, taču vēlāk tika sakauts no Fjodora Jemeļjaņenko un Alistera Overīma rokas, un amerikāņa karjera atkal sāka slīdēt lejup.

MMA apskatnieki cerēja, ka trīsdesmit vienu gadu vecajam Rodžersam pāreja uz Bellator nāks par labu un viņš spēs rehabilitēties pēc daudzajiem zaudējumiem Strikeforce rindās.

Viss likās daudzsološi, kad Brets savā debijā Bellator rindās ar tehnisko nokautu uzveica Kevinu Asplundu (15-2-0) un izpelnījās ielūgumu piedalīties Bellator smagsvaru turnīrā, lai ceturdaļfinālā tiktos ar Aleksandru Volkovu. Taču ar to viss arī beidzās – sportisti aizvadīja visus atvēlētos raundus un ar vienbalsīgu tiesnešu lēmumu uzvaru izcīnīja Volkovs, kurš ir par 18, 5 kg vieglāks par Bretu Rodžersu.

„Liels paldies par jūsu atbalstu. Šī bija pirmā cīņa, kuru aizvadu ASV. Es trenējos ļoti smagi, jo patiešām ļoti respektēju Bretu Rodžersu kā cīkstoni. Mums bija labs cīņas plāns un tāpēc arī uzvarēju,” priecīgs par savu uzvaru bija divdesmit trīs gadus vecais Aleksandrs Volkovs.

Citās Bellator smagā svara turnīra ceturtdaļfināla cīņās uzvaru izcīnīja Ričards Heils, kurš uzveica Maiku Vesselu, Tiago Santos pateicoties diskvalifikācijai uzvarēja Ēriku Prindlu, savukārt bijušais UFC cīkstonis Vinicius de Kueiros uzveica Marku Holatu.

Pusfinālā, kas notiks 2. novembrī Kanādā šova „BFC - Bellator Fighting Championships 79”ietvaros, Aleksandrs Volkovs cīnīsies ar Vinicius de Kueiros, bet Tiago Santos tiksies ar Ričardu Heilu.

„BFC - Bellator Fighting Championships 75” cīņu rezultāti

Nr.UzvarētājsZaudētājsMetodeRaundsLaiks
1.Jason GravesRafal SkibinskiSubmission (Rear-Naked Choke)12:50
2.Cliff WrightBobby ReardanzSubmission (Rear-Naked Choke)13:39
3.Thiago SantosEric PrindleDQ (Axe Kick to Groin)14:54
4.Alexander VolkovBrett RogersDecision (Unanimous)35:00
5.Richard HaleMike WesselTKO (Punches)11:19
6.Vinicius Kappke de QueirozMark HolataSubmission (Armbar)13:26
7.Ryan MartinezManny LaraDecision (Majority)35:00
8.Chase BeebeDavid HarrisDecision (Unanimous)35:00

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...
Mixed Martial Arts News, Interviews, Photos and...


Konors Makgregors. Foto: AP/Scanpix
5

UFC prezidents oficiāli apstiprina Makgregora atgriešanās cīņu

Pēc UFC 300 cīņu vakara organizācijas prezidents Dana Vaits oficiāli apstiprinājis, ka UFC 303 cīņu šova laikā 29. jūnijā savu atgriešanos piedzīvos Konors Makgregors. Viņš savu pirmo cīņu kopš 2021. gada aizvadīs pret Maiklu Čendleru.
Makss Holovejs nokautē Džastinu Geidži. Foto: UFC
8

Holovejs pēdējā sekundē nokautē Geidži, Pereira saglabā savu čempiona jostu

Naktī uz svētdienu UFC 300 ietvaros risinājās aizraujošas jauktās mākslas (MMA) cīņas. Par BMF čempionu kļuva Makss Holovejs, kurš piektā raunda pēdējā sekundē nokautēja Džastinu Geidži. Savukārt pussmagā svara kategorijas čempiona jostu nosargāja Alekss Pereira, kurš jau pirmajā raundā nokautēja Džamahalu Hilu.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).