Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Eisaks

UFC cīkstonis Reza Madadi aizvadījis treniņus Latvijā

UFC cīkstonis Reza Madadi aizvadījis treniņus Latvijā
Roberts Gudavičs, Reza Madadi un Zaurs Džavadovs
Foto: Muaythaiacademy.lv

Uz pāris dienām Latvijā viesojās trīsdesmit piecus gadus vecais UFC vieglā svara cīkstonis Reza „Trakais suns” Madadi (13-3-0), kurš klubā „Muay Thai Academy” kopā ar vairākiem mūsu valsts labākajiem kikboksa un MMA meistariem aizvadīja kopīgus treniņus.

Zviedrijā dzīvojošais irāņu izcelsmes sportists Reza Madadi, kuram uz līguma parakstīšanas brīdi ar UFC piederēja organizāciju „Superior Challenge” un „X-fight” čempiona tituli, UFC rindās debitēja pirms gada.

Pasaules vadošās MMA organizācijas rindās Madadi aizvadījis trīs cīņas, no kurām divās svinējis ātras uzvaras pār Joislandiju Izkuerdo (7-2-0) un Maiklu Džonsonu (13-8-0), bet vienīgu zaudējumu piedzīvoja cīņā pret Kristiano Marsello (13-5-0), piekāpjoties brazīliešu sportistam tikai pēc punktiem ar dalītu tiesnešu lēmumu.

Lai arī sportists UFC demonstrēja diezgan labu sniegumu, šā gada maijā UFC lauza līgumu ar Rezu Madadi sakarā ar viņa apsūdzībām par bruņotu laupīšanu.

Madadi vairs nav patstāvīgas darba vietas, taču cīkstonis turpina trenēties un pēc tiesvedības beigām, kas saistītas ar viņa apsūdzībām, plāno atgriezties sportā. Uz Latviju Reza brauca ar mērķi palīdzēt sagatavoties Latvijas vienam no labākajiem vidējā svara kikbokseriem Zauram Džavadovam, kuram gan septembrī, gan oktobrī gaidāmas cīņas ar nopietniem pretiniekiem.

Divu dienu treniņos bez Džavadova kopā ar slaveno Rezu Madadi iespēju patrenēties izmantoja vairāki Latvijā zināmi MMA cīkstoņi Amirans Kavtaradze (3-0-0), Kristaps Kerens (5-3-0), Valērijs Mikalauskas (3-2-0), kā arī kikbokseri Staņislavs Makarenko, Dmitrijs Savickis, Valērijs Brēde, Rolands Mikalauskas u.c.

Kā portālam sportacentrs.com pastāstīja Zaurs Džavadovs, Madadi kopā ar viņu daudz strādājis pie fiziskās sagatavotības, rādījis vairākus paņēmienus un, protams, stāvējuši pāros. Bet MMA cīkstoņiem demonstrējis metienu tehniku un „netīro” boksu, ko pats pielietojis UFC.

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...


Konors Makgregors. Foto: AP/Scanpix
5

UFC prezidents oficiāli apstiprina Makgregora atgriešanās cīņu

Pēc UFC 300 cīņu vakara organizācijas prezidents Dana Vaits oficiāli apstiprinājis, ka UFC 303 cīņu šova laikā 29. jūnijā savu atgriešanos piedzīvos Konors Makgregors. Viņš savu pirmo cīņu kopš 2021. gada aizvadīs pret Maiklu Čendleru.
Makss Holovejs nokautē Džastinu Geidži. Foto: UFC
8

Holovejs pēdējā sekundē nokautē Geidži, Pereira saglabā savu čempiona jostu

Naktī uz svētdienu UFC 300 ietvaros risinājās aizraujošas jauktās mākslas (MMA) cīņas. Par BMF čempionu kļuva Makss Holovejs, kurš piektā raunda pēdējā sekundē nokautēja Džastinu Geidži. Savukārt pussmagā svara kategorijas čempiona jostu nosargāja Alekss Pereira, kurš jau pirmajā raundā nokautēja Džamahalu Hilu.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).