Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Eisaks

Lioto Mačida oficiāli apstiprināts par UFC titula pretendentu

Lioto Mačida oficiāli apstiprināts par UFC titula pretendentu
Lioto Mačida
Foto: Sherdog.com

Bijušais UFC pussmagā svara čempions Lioto Mačida (18-3-0), kurš pagājušajās brīvdienās nokautēja Raienu Baderu, oficiāli apstiprināts par titula pretendentu. Mačida savu nākamo pretinieku noskaidros 1. septembrī šova „UFC 151” ietvaros, kad dūres krustos patreizējais UFC jostas turētājs Džons Džons (16-1-0) ar bijušo PRIDE un Strikeforce čempionu Denu Hendersonu (29-8-0).

Pāragri prognozēt kurš būs nākamais Mačidas oponents… Vai nu patreizējais čempions, divdesmit piecus gadus vecais Džons Džons, kuram brazīlietis zaudēja pērngad, vai arī četrdesmit vienu gadu vecais (24. augustā amerikānim paliks četrdesmit divi gadi – J.E.) Dens Hendersons. Taču pats Lioto saka, ka viņam ir vienalga, kam stāties pretī.

Arī UFC prezidents Dana Vaits domā, kā pāragri zīlēt, kurš uzvarēs Džonsa – Hendersona cīņā: „Džonsam vēl jātiekas ar Hendersonu, bet Hendersons ir neparocīgs. Viņš ir leģendu slepkava.”

„Džonsam vispirms ir jātiek garām Denam, un vienalga kurš uzvarēs, tam būs jāstājas pretī Lioto Mačidam,” apstiprināja Vaits.

Liela daļa MMA ekspertu uzskata, ka Denam Hendersonam šajā mačā uzvarēt Džonu Džonsu ir niecīgas iespējas, taču vecmeistaru nedrīkst nenovērtēt, kaut vai tāpēc, ka viņš savās beidzamās cīņās uzveicis MMA leģendas Mauricio Rua (21-6-0) un Fjodoru Jemeļjaņenko (34-4-0). Arī pret šiem vīriem Hendo netika uzskatīts par favorītu. Nesenā pagātnē, kad vēl par jauno talantu bija dzirdējis retais, pats Džons uz cīņām arī gāja kā otrais numurs… Kaut vai atcerēsimies 2009. gada maču ar Stefanu Boneru (14-7-0), kurā toreiz vēl divdesmit vienu gadu veco Džonsu reti kurais iztēlojās kā uzvarētāju. Taču rezultātu mēs visi zinām – jaunais amerikānis uzvarēja, tiesa, pēc punktiem, taču uzvarēja!

„Es ticu tam, ka varu viņu uzvarēt,” par Džonsa uzvaru cīņā ar Hendersonu pārliecināts arī Mačida, kurš gaida revanšu ar patreizējo čempionu, jo uzskata, ka var vinnēt.

„Džons ir neparedzams. Viņš katru reizi uz cīņu nāk savādāks. Citreiz viņš sit ar kājām, citreiz ar rokām. Man vairāk jātrenējas cīņā parterā. Mana pēdējā treniņnometne, kad gatavojos cīņai pret Džonu Džonsu bija laba, taču man vajag uzlabot tieši iemaņas cīņā.”

Izmantotie resursi:
UFC blog for UFC news, UFC rumors, fighter...


Konors Makgregors. Foto: AP/Scanpix
5

UFC prezidents oficiāli apstiprina Makgregora atgriešanās cīņu

Pēc UFC 300 cīņu vakara organizācijas prezidents Dana Vaits oficiāli apstiprinājis, ka UFC 303 cīņu šova laikā 29. jūnijā savu atgriešanos piedzīvos Konors Makgregors. Viņš savu pirmo cīņu kopš 2021. gada aizvadīs pret Maiklu Čendleru.
Makss Holovejs nokautē Džastinu Geidži. Foto: UFC
8

Holovejs pēdējā sekundē nokautē Geidži, Pereira saglabā savu čempiona jostu

Naktī uz svētdienu UFC 300 ietvaros risinājās aizraujošas jauktās mākslas (MMA) cīņas. Par BMF čempionu kļuva Makss Holovejs, kurš piektā raunda pēdējā sekundē nokautēja Džastinu Geidži. Savukārt pussmagā svara kategorijas čempiona jostu nosargāja Alekss Pereira, kurš jau pirmajā raundā nokautēja Džamahalu Hilu.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).