Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Inese Tarvida triumfē Prezidenta kausa izcīņā Marokā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Inese Tarvida triumfē Prezidenta kausa izcīņā Marokā
Inese Tarvida (Latvija) un vācu kluba biedrs Mustafa Kama (Senegāla). Foto: TCC Friedrichshafen

Marokas pilsētā Agadirā risinās Prezidenta kausa izcīņa, kas ir taekvondo pasaules reitinga turnīrs. Pērnā gada EČ sudraba medaļniece Inese Tarvida (53 kg) šodien darbojās pārliecinoši un izcīnīja pirmo vietu.

Kā jau ziņots, marta vidū Inese Tarvida startēja "Belgian Open", taču pirmā mača pēdējā raundā nenoturēja 18 punktu pārsvaru un pamanījās zaudēt. Marta beigās jaunākā māsa Jolanta Tarvida ieguva "German Open" bronzu.

Salīdzinot ar minētajiem "Open" turnīriem, Prezidenta kausā var nopelnīt divreiz vairāk punktu, turklāt šādās sacensības netiek piemērots 40 punktu gada limits, līdz ar to tas ir svarīgs turnīrs olimpiskajā kvalifikācijā. Olimpiskajā rangā Inesei šogad nebija izdevies pakāpties, bet ar līdzšinējo 10. vietu ir par maz, lai kvalificētos Tokijas spēlēm. Iespējams, nāksies braukt "medīt" punktus uz tālām un eksotiskām zemēm, kur ir pavājš dalībnieču sastāvs. 15. maija pasaules čempionātā būs iespēja nopelnīt ļoti daudz punktu un būtiski uzlabot pašreizējo lietu kārtību, taču tas būs ļoti grūti.

Prezidenta kausa izcīņa 53 kg turnīrā iesvērās 19 taekvondistes. Dalībnieču sastāvs bija salīdzinoši pieticīgs, jo daudzām sportistēm nav pietiekama entuziasma doties uz tādu pasaules malu. Bauskas labākā sportiste Inese Tarvida tika izlikta ar otro numuru, bet faktiski kotējās kā galvenā favorīte. Pirmo numuru izpelnījās vāciete Madelīna Folgmane, kuru mūsējā vienmēr bija apspēlējusi.

Pirmajā mačā Inese satrieca mājinieci Hudu El Hadadi (12:0), ceturtdaļfinālā pieveica ungārieti Luku Patakfalvi (11:2), pusfinālā apspēlēja ar trešo numuru izlikto vācieti Roksanu Nothaftu (10:3), bet lielajā finālā pārspēja pārsteidzošo laukuma saimnieci Oumaimu El Buhti - 11:6.

Šī uzvara dod 20 punktus gan pasaules, gan olimpiskajā rangā, kur Inese varētu pakāpties uz devīto pozīciju.

Izmantotie resursi:
worldtaekwondo.org
martial.events

  +2 [+] [-]

, 2019-04-06 23:31, pirms 5 gadiem
20 punkti nav daudz. Pasaules čempionātā var dabūt kaut kur 200.

  +2 [+] [-]

, 2019-04-07 00:19, pirms 5 gadiem
Inese malacīte, apsveicu!

  +1 [+] [-]

, 2019-04-07 00:26, pirms 5 gadiem
Artez rakstīja: 20 punkti nav daudz. Pasaules čempionātā var dabūt kaut kur 200.
WCh par zeltu ir 120 pts, otrajai 72 pts, trešajai 43 pts.

     [+] [-]

, 2019-04-07 10:14, pirms 5 gadiem
Agadīra ir mistkaste. briesmīga pilsēta.