Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Džudists Duinovs izcīna septīto vietu Universiādē

Ints Megnis
Ints Megnis

Džudists Duinovs izcīna septīto vietu Universiādē
Latvijas delegācija Universiādes atklāšanas ceremonijā. Foto: Latvijas Augstskolu sporta savienība

Latvijas džudo cīkstonis Ņikita Duinovs piektdien izcīnīja septīto vietu Neapolē notiekošajā pasaules Universiādē, reāli iesaistoties cīņā par medaļām.

Svara kategorijā līdz 81 kilogramam Duinovs turnīru sāka ar uzvarām pār Kipras un Ēģiptes sportistiem, bet apakšgrupas finālā piekāpās savulaik Eiropas U23 čempionātā medaļu izcīnījušajam krievam Abasam Azizovam. Turpinājumā Duinovs uzvarēja vienā cīņā arī gandarījuma turnīrā, bet izšķirošajā duelī par kvalificēšanos bronzas duelim viņš piekāpās Janošam Hunfeldam no Vācijas, kurš vēl tikai maijā guva otro vietu Eiropas kausa posmā

Svara kategorijā līdz 73 kilogramiem startēja arī Latvijas cīkstonis Abduļfazs Nasirovs, kurš zaudēja pirmajā duelī gan pamatsacensībās, gan gandarījuma turnīrā.

Ļoti smagu neveiksmi tenisa sacensībās piedzīvoja Latvijas sportists Toms Sutris, kurš pirmās kārtas cīņā 48 minūšu laikā ar 0-6, 0-6 kapitulēja portugālim Danielam Rodrigešam. Viņa pretinieks šobrīd ATP rangā ir 1265. pozīcijā, bet junioru vērtējumā savulaik bijis pirmajā simtniekā.

Bez augstiem rezultātiem Latvijas sportisti arī šodien palika peldēšanā. Tā 200 metros brīvajā stilā Jevgēņijs Boicovs ar rezultātu minūte un 59,01 sekunde bija 49. vietā starp 60 sportistiem, 100 metros brasā dāmām Alise Vējone distanci noslēdza minūtē un 19,96 sekundēs, kas deva 48. vietu 54 dalībnieču vidū, bet 200 metru kompleksajā distancē Emīls Pone ar rezultātu divas minūtes un 5,34 sekundes ieņēma 34. vietu 51 ieskaiti guvušā peldētāja vidū. Viņi visi diezgan tālu atpalika no iespējas kvalificēties pusfinālam.

Vēlāk šodien uz starta savā otrajā spēlē izies Latvijas studentu basketbola izlase, kamēr vingrošanā kvalifikācijas sacensības aizvadījusi Anastasija Dubova, tomēr precīzu ieņemto vietu viņa zinās vien dienas beigās.

30. Pasaules Vasaras Universiādei, kas Neapoles pilsētā norisināsies līdz 14. jūlijam akreditētas vairāk nekā 143 valstis un 9800 atlēti. Latviju sacensībās pārstāvēs 32 sportisti no 11 Latvijas augstskolām, vienas ASV augstskolas un vienas Senagālas universitātes. Latvijas studenti startēs basketbolā vīriešiem, džudo, šaušanā, paukošanā, peldēšanā, taekvondo, tenisā, sporta vingrošanā un vieglatlētikā.

Iepriekšējā Universiādē, kas pirms četriem gadiem notika Taivānā, Latvijai bija trīs medaļas - sudrabu 200 metros izcīnīja Gunta Vaičule, pie bronzas tika Māra Grīva, kā arī trešo vietu vēsturiski izcīnīja studentu basketbola izlase.