Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Cīkstone Antipova netiek tālāk par pasaules kadetu čempionāta astotdaļfinālu

Ints Megnis
Ints Megnis

Cīkstone Antipova netiek tālāk par pasaules kadetu čempionāta astotdaļfinālu
Elīna Ziediņa (no kreisās) un Alīna Antipova
Foto: Lauras Skujiņas cīņas sporta klubs

Latvijas jaunā cīkstone Alīna Aleksandra Antipova ceturtdien uzvarēja vienā pasaules kadetu čempionāta duelī, tomēr pēc tam piedzīvoja neveiksmi astotdaļfinālā.

Svara kategorijas līdz 61 kilogramam kvalifikācijas kārtā Antipova tikās ar amerikānieti Morganu Rouzu Norisu un ātri nolika pretinieci uz paklāja, turpinājumā neļaujot viņai piecelties un pēc nepilnas minūtes duelis bija beidzies.

Savukārt astotdaļfinālā Antipova pati priekšlaicīgi ar 0:10 piekāpās japānietei Riko Takajamai. Jau pašā cīņas ievadā Antipova netīšām izkāpa ārpus laukuma, bet vēl pēc brīža pret viņu tika veikts metiens un pēc pusminūtes Latvijas sportiste zaudēja ar 0:3, savukārt cīņas vidū rezultāts bija 0:5. Turpinājumā Takajama veica veiksmīgu četru punktu metienu, bet Latvijas komanda pieprasīja video atkārtojumu. Tā kā pēc tā lēmums palika spēkā, rezultāts noformulējās uz priekšlaicīgai uzvarai nepieciešamo desmit punktu pārsvaru un cīņa bija noslēgusies.

Tagad Antipovai jācer uz turpmāku Takajamas veiksmi. Ja japāniete uzvarēs nākamajos divos dueļos, Latvijas sportistei būs iespēja piektdienas rītā startēt gandarījuma turnīrā.

Kā vēstīts, Horvātijā notiekošajā čempionātā iepriekš startēja arī Latvijas cīkstone Elīna Ziediņa, kura līdzīgā duelī zaudēja jau kvalifikācijas kārtā.