Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Latvijas Tekvondo federācijai plāno piešķirt atzītas sporta federācijas statusu

Latvijas Tekvondo federācijai plāno piešķirt atzītas sporta federācijas statusu
Jolanta Tarvida. Foto: Mārtiņš Zilgalvis, F64

Latvijas Tekvondo federācijai (LTF) plānots piešķirt atzītās sporta federācijas statusu, aģentūra LETA pēc kārtējās Latvijas Nacionālās sporta padomes (LNSP) sēdes uzzināja Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM).

LNSP sniegtais atzinums Latvijas Sporta federāciju padomei liecina, ka tā aicina Austrumu tuvcīņas sporta veidu "Tekvondo", kuru starptautiskajā sporta vidē vada un koordinē Starptautiskā Taekvondo federācija, atzīt par atsevišķu sporta veidu Latvijā.

Savukārt Latvijas Sporta federāciju padome (LSFP) aicināta piešķirt LTF atzītas sporta federācijas statusu. LSFP aicināta arī precizēt LTF kā atzītas sporta federācijas taekvondo sporta veidā piešķirto tiesību apjomu, nosakot, ka LTF atzītās sporta federācijas statuss tiek piešķirts olimpiskajā un paraolimpiskajā taekvondo. Vienlaikus LTF saglabās piešķirtās tiesības pārstāvēt valsti Pasaules Taekvondo organizācijā un Pasaules Taekvondo Eiropas organizācijā.

Jau ziņots, ka Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) par ētikas normu, sportistu tiesību pārkāpšanu un labas pārvaldības principu neievērošanu no šā gada 1.janvāra apturēja finansējumu LTF. Jautājums par ētikas normu neievērošanu un labas pārvaldības principu ievērošanu aktualizējās pērn vasarā, kad LOK Ētikas komisija ierosināja lietu un uzlika federācijas vadībai par pienākumu novērst trūkumus tās darbībā attiecībā uz likumdošanā noteiktajiem labas pārvaldības principiem un sportistu tiesību ievērošanu.

Pērn vasarā LOK norādīja, ka federācijas darbā atbilstoši Sporta likuma noteikumiem jānodrošina labas pārvaldības principu ievērošana, kas paredz, ka sporta organizatoriskajā un pārvaldības darbā tiek ievēroti demokrātiskās pārvaldības principi, tiek definēti skaidri mērķi, tiek izstrādātas taisnīgas procedūras, procesu atklātība, efektīva sadarbība ar ieinteresētajām personām, efektīvs un ilgtspējīgs regulējums, kā arī pārraudzības un atbildības līmeņi.

Kā ziņoja LOK, dotajā laikā Latvijas Taekvondo federācijas vadība nav spējusi uzlabot nevienu no noteiktajiem labas pārvaldības principu punktiem, kā arī turpinājusies ignorance pret Latvijas labākajām tekvondo sportistēm - māsām Inesi un Jolantu Tarvidām un viņu sportiskajiem sasniegumiem augstākā līmeņa starptautiskās sacensībās.

Izmantotie resursi:
LETA


, 2019-06-06 10:42, pirms 5 gadiem
Neko nesapratu. Ko tas jaunais statuss mainīs? Vai bardaks federācijā ir beidzies vai ne?
Konors Makgregors. Foto: AP/Scanpix
5

UFC prezidents oficiāli apstiprina Makgregora atgriešanās cīņu

Pēc UFC 300 cīņu vakara organizācijas prezidents Dana Vaits oficiāli apstiprinājis, ka UFC 303 cīņu šova laikā 29. jūnijā savu atgriešanos piedzīvos Konors Makgregors. Viņš savu pirmo cīņu kopš 2021. gada aizvadīs pret Maiklu Čendleru.
Makss Holovejs nokautē Džastinu Geidži. Foto: UFC
8

Holovejs pēdējā sekundē nokautē Geidži, Pereira saglabā savu čempiona jostu

Naktī uz svētdienu UFC 300 ietvaros risinājās aizraujošas jauktās mākslas (MMA) cīņas. Par BMF čempionu kļuva Makss Holovejs, kurš piektā raunda pēdējā sekundē nokautēja Džastinu Geidži. Savukārt pussmagā svara kategorijas čempiona jostu nosargāja Alekss Pereira, kurš jau pirmajā raundā nokautēja Džamahalu Hilu.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).