Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Latvieši ar panākumiem startē "Jyoshinmon Cup 2010"

Latvieši ar panākumiem startē "Jyoshinmon Cup 2010"
Latvijas delegācija

3. un 4. aprīlī Igaunijas pilsētā Rakverē noslēdzies ikgadējais karatē turnīrs "Jyoshinmon Cup 2010". Sacensībās piedalījās sportisti no Igaunijas, Krievijas, Spānijas, ASV, Somijas, Lietuvas, Armēnijas, Ukrainas un Latvijas – kluba TAN sportisti – Vadims Vasilenko, Nikita Orlovs, Anna-Marija Valaka, Diāna Petrova, Jūlija Gavrilova, Jurijs Ņemčenko, Sergejs Očeredņuks, treneris un sportists Andrejs Ozerovs, kā arī liela līdzjutēju grupa – sportistu vecāki, draugi un radinieki.

Pirmā sacensību diena tika veltīta turnīram „Jyoshinmon Cup 2010” bērniem, kadetiem un junioriem. Otrajā dienā notika Pasaules Kauss – „Jyoshinmon World Cup 2010” sportistiem, kuriem ir vairāk par 18 gadiem.

Visi Latvijas pārstāvji parādīja sevi ļoti labi un kopumā ieguva 8 medaļas – 3 zelta, 3 sudraba un 2 bronzas.

Nikita Orlovs (7 gadi) kategorijā kata 8-9 gadi bija spēcīgāks par visiem saviem pretiniekiem, tomēr pusfinālā zaudēja pēc šaubāmā tiesnešu lēmuma. Cīņā par 3.vietu Nikita pārliecinoši uzvarēja pretinieku no Spānijas un ieguva bronzas medaļu. Kumite sacensībās Nikitam nepaveicās – pirmajā cīņā viņš zaudēja 1:0 un ar to pabeidza sacensības.

Vadims Vasilenko pirmo reizi izbrauca uz starptautiskām sacensībās un parādīja sevi kā ļoti labu sportistu. Kategorijā KATA Vadims līdzvērtīgi cīnījās ar Spānijas pārstavi, bet tiesnešu lēmums – diemžēl 2:1 spānim par labu. Kumite kategorijā 8-9 gadi līdz 30 kg Vadimam visas cīņas laikā bija labāki uzbrukumi un iniciatīva,bet tomēr mūsu sportists zaudēja 1:0. Atzimēsim ļoti labu cīņas garu Vadimam, kurš nodarbojas ar karatē tikai pusotru gadu.

Anna-Marija Valaka kategorijā KATA bija viena no līderiem, bet kļūdījās cīņa par bronzu. Rezultātā – 4.vieta. Anna reabilitējās kumite sacensībās – divās cīņās mūsu sportiste ieguva divas uzvaras – 6:0, parādīja augsto meistarību un izcilu tehnisku un taktisku sagatovotību. Anna ieguva 1.vietu un zelta medaļu.

Diāna Petrova un Jūlija Gavrilova piedalījās kategorijā meitenēm-junioriem (16-17 gadi). Mūsu sportistes bija līderes savā kategorijā un demonstrēja labu sagatavotību. Rezultātā sportistes novadīja pa 4 cīņām un ieguva medaļas – Jūlijai Gavrilovai zelts, Diānai Petrovai – bronza.

Sergejs Očeredņuks (16-17 gadi līdz 61 kg) novadīja 3 sarežģītas cīņas un lika nervozēt trenerim un līdzjutējiem. Tomēr Sergejs spēja uzvarēt visus pretiniekus un ieguva zelta medaļu. Mūsu sportists arī tika atzīmēts ar speciālu balvu no organizatoriem – Balva par cīņas garu.

Jurijs Ņemčenko kategorijā 16-17 gadi +68 kg novadīja 4 cīņas, kurās spēja iegūt 2 uzvaras ar 2 zaudējumiem. Rezultātā Jurijs ieguva 2.vietu un sudraba medaļu.

Otrajā sacensību dienā (Pasaules kauss) piedalījās Andrejs Ozerovs. Sacensības notika nevis pēc WKF (pasaules karatē federācija) noteikumiem, bet pēc Shobu Ippon – cīņas līdz 2 punktiem ar atļautu kontaktu galvā.

Kategorijā +80 kg Andrejs par 7 sekundēm uzvarēja Spānijas pārstāvi ar tīru uzvaru (ippon), pēc tam līdzīgā cīņā zaudēja Krievijas sportistam – 1:0, bet pēdējā cīņā vinēja Igaunijas sportistu 2:0. Rezultātā Andrejam sudraba medaļa. Vīriešu absolūtajā kategorijā startēja tikai 3 sportisti – Andrejs Ozerovs un 2 Krievijas pārstāvji. Pirmajā cīņā Andrejs revanšējās – uzvarēja Krievijas sportistu, kuram iepriekš zaudēja – uzvara ar Ippon. Tomēr otro Krievijas sportistu vinēt neizdevās. Rezultātā Andrejam subdrabs arī OPEN kategorijā.

Apsveicam visus sportistus un vecākus ar veiksmīgu un uz medaļām bagātu braucienu. Pateicamiem visiem līdzjūtējiem par izcilu atbalstu.

Klubs „TAN” pateicas kompānijām „Esteria” un lom.lv par atbalstu brauciena organizēšānā.

Fotogalerija: Foto: "Jyoshinmon Cup 2010"


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-04-05 15:46, pirms 14 gadiem
Diez kāds no viņiem latviski arī runā? (kāds es šodien ļauns
Konors Makgregors. Foto: AP/Scanpix
5

UFC prezidents oficiāli apstiprina Makgregora atgriešanās cīņu

Pēc UFC 300 cīņu vakara organizācijas prezidents Dana Vaits oficiāli apstiprinājis, ka UFC 303 cīņu šova laikā 29. jūnijā savu atgriešanos piedzīvos Konors Makgregors. Viņš savu pirmo cīņu kopš 2021. gada aizvadīs pret Maiklu Čendleru.
Makss Holovejs nokautē Džastinu Geidži. Foto: UFC
8

Holovejs pēdējā sekundē nokautē Geidži, Pereira saglabā savu čempiona jostu

Naktī uz svētdienu UFC 300 ietvaros risinājās aizraujošas jauktās mākslas (MMA) cīņas. Par BMF čempionu kļuva Makss Holovejs, kurš piektā raunda pēdējā sekundē nokautēja Džastinu Geidži. Savukārt pussmagā svara kategorijas čempiona jostu nosargāja Alekss Pereira, kurš jau pirmajā raundā nokautēja Džamahalu Hilu.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).