Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

MMA cīkstonis Homjakovs turpina cīnīties bez zaudējumiem

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

MMA cīkstonis Homjakovs turpina cīnīties bez zaudējumiem
Dmitrijs Homjakovs
Foto: XL Energy

Vakar Saldū cīņu šova “FREON: JFX Fights 7” ietvaros ceturto uzvaru pēc kārtas izcīnīja Latvijā dzimušais Zviedrijas MMA cīkstonis Dmitrijs Homjakovs (4-0), kurš otrajā raundā ar tehnisko nokautu uzveica lietuvieti Ernestu Varankēviču (2-2).

Lai arī Dmitrijs no cīņas sākuma centās kontrolēm mača gaitu, lietuvietis viņam neļāva pieturēties pie iepriekš izstrādātā plāna. Pirmo raundu varētu vērtēt kā līdzvērtīgu. Tikai uz otro raundu Varankēvičus kļuva lēnāks un izlaida aizvien vairāk sitienu. Šī raunda izskaņā lietuvietis bija iztērējis gandrīz visus spēkus, nolaizdams rokas, ko izmantoja Homjakovs, vispirms trāpot pretiniekam ar kāju galvā, bet pēc tam kombinējot ar sitienu ar roku pabeidza cīņu.

Divdesmit astoņus gadus vecajam Dmitrijam Homjakovam šī bija ceturtā uzvara četrās aizvadītās MMA cīņās un trešā, kura noslēdzās pirms cīņas atvēlētā laika beigām.

Homjakovs, kurš pārstāv Taizemes cīņas sporta klubu “Legacy Gym” Zviedrijas filiāli, profesionālajā MMA debitēja 2014.gada novembrī, uzvarot Libānas sportistu Jusefu Vehbi (6-4), bet tad sekoja panākumi pār francūzi Mihaelu Duboisu (7-5) un Krievijas sportistu Aleksandru Novakovski (1-2). 2016.gadā Dmitrijam bija ieplānota divkauja ar pašreizējo UFC cīkstoni Nasratu Hakparastu (8-2), taču vācieša pēdējā momenta atteikuma dēļ mačs nenotika.

Pērngad Dmitrijs bija uzaicināts uz UFC rīkotā sporta realitātes šova “The Ultimate Fighter” kastingiem, kuri notika Lasvegasā, ASV, bet, diemžēl atlases laikā gūtās traumas dēļ Latvijā dzimušais sportists nekvalificējās dalībai šim cīkstoņu pasaulē tik populārajam raidījumam.

Kikboksa čempione Filipa Ikona debitē MMA

Cīņas šova “FREON: JFX Fights 7” ietvaros uz profesionālā MMA ringa debitēja dienvidafrikāņu izcelsmes zviedru sportiste Filipa Ikona, kura Zviedrijā ir pazīstama kikboksa čempione. Divdesmit divus gadus vecajai atlētei pretī stājās cita kikboksa pārstāve, viņas vienaudze no Lietuvas Agne Sipoviča.

Lai arī Ikonas pieredzes bagāža cīņas sportā ir stipri lielāka nekā Sipovičai, mača sākums bija ļoti smags tieši priekš zviedrietes. Meitene izlaida vairākus sitienus un nespēja atbildēt ar konstruktīviem pretuzbrukumiem. Pirmā raunda otrajā minūtē meitenes saķērās klinčā, kur savus fiziskā spēka rādītājus nodemonstrēja Ikona, nometot pretinieci zemē, kur sekoja sitienu sērija, pēc kuras ringa tiesnesis Eduards Voļikovs bija spiests apstādināt divkauju, ieskaitot Filipai Ikonai uzvaru ar tehnisko nokautu.

“Priekš mums abām tā bija pirmā cīņa tāpēc tā izvērtās diezgan nervoza. Bija ļoti nepierasti cīnīties ar mazajiem cimdiņiem, taču es beidzot cīņā izjutu kāda ir atšķirība starp kikboksu un MMA,” pēc cīņas atklāja Ikona.

“FREON: JFX Fights 7” rezultāti:

Nr.UzvarētājsZaudētājsMetodeRaundsLaiks
1.Matīss BrūcisBogdans GamburgsSubmission (armbar)32:20
2.Aleksandrs KrasņjakovsDeividas Venclauskas (Lietuva)Submission (triangle choke)12:52
3.Markuss VadekaitisMarks ApanasovsDecision33:00
4.Kārlis Roberts KrūmiņšLukas Lipnickas (Lietuva)Submission (Rare Naked choke)11:06
5.Reinis RatnieksAndrejs StankevičsSubmission (armbar)12:54
6.Andrejs KoroļovsMatīss Elvis VilertsDecision33:00
7.Arnas Jurgelaitis (Lietuva)Kaspars PļavsnieksDecision33:00
8.Filippa Ikoona (Zviedrija)Agnes Sipovič (Lietuva)TKO12:25
9.Silvis JansonsNeilas Strakšys (Lietuva)Submission (Triangle choke)31;30
10.Kristaps EngelsMihails ProhorovsDecision33:00
11.Edijs UpenieksArzu Dzafarov (Azerbaidžana)TKO13:31
12.Dmitrijs Homjakovs (Zviedrija)Ernestas Varankevičius (Lietuva)TKO24:21

Izmantotie resursi:
Tapology | The MMA Network