Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

AAE "Grand Slam" atkal notiks, jo apsola nediskriminēt Izraēlas džudistus

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

AAE "Grand Slam" atkal notiks, jo apsola nediskriminēt Izraēlas džudistus
Tals Flikers uzvar Abū Dabī
Foto: IJF

Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) galvaspilsētā Abū Dabī šoruden atkal notiks "Grand Slam" posms džudo. Norise bija zem jautājuma zīmes, jo pērn organizatori atteicās atskaņot Izraēlas himnu un pacelt šīs valsts karogu par godu uzvarētājam. Tagad organizatori apsolījuši, ka šajā ziņā 2018. gada oktobra turnīrā viss būs kārtībā.

Kā jau ziņots, 2017. gada oktobra AAE "Grand Slam" turnīrā triumfēja Izraēlas džudists Tals Flikers (66 kg), taču par godu uzvarētājam atskaņoja Starptautiskās džudo federācijas himnu un pacēla minētās organizācijas karogu.

Pērn problēmas bija ne tikai ar AEE "Grand Slam". Izraēlas džudisti vēlējās doties uz sacensībām Tunisijā, taču radās grūtības ar iebraukšanu šajā valstī. Kā zināms, vairākas arābu valstis neatzīt Izraēlu.

Starptautiskā džudo federācija jūlijā informēja AAE un Tunisiju, ka turnīri nevarēs norisināties, ja vien netiks sniegtas rakstiskas garantijas par to, ka Izraēlas sportisti netiks diskriminēti.

AAE pārstāvji iesniedza oficiālu vēstuli, garantējot civilizētu attieksmi pret Izraēlas sportistiem, taču Tunisijas pārstāvji pagaidām nav atbilstoši reaģējuši.

Izmantotie resursi:
insidethegames.biz

  -1 [+] [-]

, 2018-09-04 19:28, pirms 6 gadiem
Tak pie kajas ka zhidi un aitu iseji nevar kaut ko sadalit