Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Grigorjeva: "Šoreiz sudrabs - nav slikti pēc tik lielas pauzes"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Grigorjeva: "Šoreiz sudrabs - nav slikti pēc tik lielas pauzes"
Anastasija Grigorjeva
Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Četrkārtējā Eiropas čempione brīvajā cīņā Anastasija Grigorjeva trešdienas vakarā ieguva Eiropas čempionāta sudrabu svara kategorijā līdz 60 kg. Savā facebook.com lapā cīkstone atklāj, ka ir apmierināta ar sasniegto rezultātu. Astoņi mēneši bez sacensībām tikai daugavpilietei nebija šķērslis, lai kāptu uz pjedestāla.

Anastasija Grigorjeva: "Šoreiz sudrabs - nav slikti pēc tik lielas pauzes bez sacensībām. Ieguldītais darbs ir izlējies sudraba medaļā. Šoreiz finālā es biju vajāka, bet tas bija šoreiz. Tā jau ir vēsture. Ir jābūt pateicīgam par to, ko tu saņem. Un šodien es esmu pateicīga."

Starp visu kategoriju 32 medaļniecēm Latvijas cīkstone ir vienīgā, kura pēc Riodežaneiro olimpiādes nebija startējusi UWW kalendāra mačos.

Starp visu kategoriju dalībniecēm Grigorjeva ir otrā titulētākā cīkstone Eiropas čempionātos. Daugavpiliete izcīnījusi četrus zeltus (2010, 2013, 2014, 2016). Vairāk ieguvusi tikai 48 kg azerbaidžāniete Marija Stadņika, kura tagad izcīnīja septīto zeltu. Divām ir pieci zelti, taču šoreiz viņas nepiedalījās.

37 gadu jubilejā savu ceturto Eiropas zeltu nupat ieguva poliete Monika Mihalika (63 kg). Polietes zelta gadi izskatās patiešām neparasti - 2003, 2005, 2009, 2017. Riodežaneiro olimpiādes bronzas pusfinālā Mihalika negaidīti pievarēja mūsu Anastasiju Grigorjevu un turpinājumā pārsteidzoši ieguva bronzu, 36 gadu vecumā izcīnot pirmo olimpisko medaļu. Var teikt, ka Grigorjevas klupiens olimpiādē šonedēļ tika attaisnots, jo minētā poliete nepārprotami piedzīvo otro jaunību un atkal rāda savu ziedu laiku sniegumu.

Atgādinām, ka otrdien mūsu Laura Skujiņa (63 kg) kontinentālajās meistarsacīkstēs ieguva piekto vietu. Starp visu kategoriju sešiniekā iekļuvušajām 48 cīkstonēm tikai 53 kg serbiete (zaudēja 0:10 un 0:11, bet ieguva piekto vietu, pateicoties milzu veiksmei izlozē), Grigorjeva un Skujiņa pēc olimpiādes nebija startējušas UWW kalendāra mačos.

Sestdien un svētdien uz paklāja dosies mūsu grieķi-romieši: U23 Eiropas čempionāta piektās vietas ieguvējs Aleksandrs Jurkjans (66 kg) un pērnā gada piektās vietas īpašnieks Ņikita Masjuks (71 kg).

Izmantotie resursi:
https://facebook.com/anastasija.gri...

  +4 [+] [-]

, 2017-05-04 23:51, pirms 7 gadiem
Sudrabs arī ir labs, vienmēr nevar būt zelts, it sevišķi pēc 8 mēnešu prombūtnes

  +2 [+] [-]

, 2017-05-05 00:03, pirms 7 gadiem
Piecas zelta medaļas, manuprāt, ļautu runāt par cīņas leģendu.

Vēl jāpagaida, varbūt nākamgad!