Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Grigorjevas pirmā trenere: "Cīņas meitenes var sevi aizstāvēt"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Grigorjevas pirmā trenere: "Cīņas meitenes var sevi aizstāvēt"
Ļubova Kopilova un Irina Petrova
Foto: Dautkom

Latgales labākās cīkstones Anastasijas Grigorjevas pirmā trenere Ļubova Kopilova ar brīvās cīņas meitenēm Daugavpilī strādā jau daudzus gadus. Sarunā ar pilsētas portālu speciāliste norāda, ka šis sporta veids sievietei nekaitē. Labākā balva trenerei ir audzēknes pateicība.

Kāpēc pievērsāties brīvajai cīņai?
- Reiz vēlu vakarā devāmies uz mājām, un mums uzbruka huligāni, guvu traumu. Lai mani bērni tādā situācijā spētu sevi aizsargāt, sūtīju dēlu un meitu uz cīņas nodarbībām. Gāju ar viņiem uz treniņiem, un tad arī pieteicos kursiem Latvijas Valsts fiziskās kultūras institūtā.
Sievietes veselībai cīņa ir bīstama?
- Nekaitē nemaz. Paskatieties uz Nastju Grigorjevu un manu meitu Iru [Petrovu], kura tagad strādā par treneri. Ļoti skaistas un slaidas meitenes, turklāt, pats galvenais, var sevi aizstāvēt.

Kādas meitenes var kļūt par jūsu audzēknēm?
- Jebkura meitene var nākt pie mums. Galvenais, lai viņai būtu vēlēšanās un neizlaistu treniņus. Pārējo mēs iemācīsim. Man patīk darboties ar sarežģītiem bērniem un redzēt, kā viņi mainās. Brīvajā cīņā meitenei jābūt drosmīgai un uzcītīgai.

Ko nekādā gadījumā treneris nedrīkst darīt?
- Nedrīkst lamāties, nedrīkst aizvainot audzēkņus.
Kura jums ir laba audzēkne?
- Man nav labu vai sliktu audzēkņu. Man visas ir vienādas, neatkarīgi no parādītā rezultāta. Par visām pārdzīvoju.

Kāda ir lielākā balva jums kā trenerei?
- Audzēkņa pateicība. Nesen bijām kadetu Eiropas čempionātā. Jekaterina Jermaļonoka pēc zelta medaļas saņemšanas pienāca pie manis un teica: "Liels paldies jums!" Bija ļoti patīkami.


Jermaļonoka: "Eiropas čempionātā uzvarēju viegli"


Izmantotie resursi:
gorod.lv

     [+] [-]

, 2015-10-03 16:50, pirms 8 gadiem
Tie huligāni šobrīd var lepoties, ka viņu nozieguma dēļ ir noformējusies šāda trenere!

     [+] [-]

, 2015-10-03 17:01, pirms 8 gadiem
respekts !!!