Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Eisaks

Migels Tores paraksta līgumu ar WSOF

Migels Tores paraksta līgumu ar WSOF
Migels Tores
Foto: mmaconvert.com

Bijušais WEC spalvas svara čempions Migels Tores (40-5-0), kurš šā gada aprīlī tika atbrīvots no UFC rindām, noslēdzis līgumu uz trīs cīņām ar jaundibināto amerikāņu organizāciju WSOF (World Series of Fighting). Sportista debija organizācijas rindās notiks 3. novembrī, ziņo mmafighting.com

Kādu laiku atpakaļ gāja runas, ka Toresa nākamā darba vieta būšot TFC (Titan Fighting Championship). Tika pat ziņots, ka TFC rindās amerikānis debitēs 2. Novembrī, taču tagad liekas, ka sportists apdomājis piedāvājumus un, iespējams, izvēlējies izdevīgāko.

WSOF ir jauna organizācija, kura ar masu mediju starpniecību nāca klajā ar vairākiem paziņojumiem, piemēram, ka video translācijas tiks pārraidītas TV kanālā „NBC Sports Network”, jeb bijušajā Versus. Organizācija savā paspārnē savākusi daudzus pieredzējušus, talantīgus un slavenus sportistus – Taironu Spongu (0-0-0), Džonu Gundersonu (34-14-2), Braienu Kobu (19-7-0), Rodžeru Huertu (21-7-1), Jordanu Radevu (23-5-0), Krisu Bārnetu (7-1-0), Rolsu Greisiju (6-1-0), Tomu Mērfiju (8-0-0) u.c.

Taču, protams, viens no lielākajiem WSOF ieguvumiem ir bijušais WEC čempions Migels Tores, kurš profesionālajā MMA debitēja 2000. gadā. Veselus trīs gadus Migels bija neuzveikts. Pa šo īso laiku sportists bija izcīnījis divdesmit uzvaras. Toresa uzvaras gājienu apstādināja Raiens Akermans (12-8-1), kurš atlētu uzveica pēc punktiem. Priekš Migela Toresa ideālās statistikas tas bija melns traips, taču Toresu tas neapstādināja un līdz 2009. gadam sportists izcīnīja sešpadsmit uzvaru, pie tam pa to laiku pamanījās arī izcīnīt WEC čempiona jostu un trīs reizes to vēl aizstāvēt.

Migela klupšanas akmens bija Braiens Bovls (10-2-0), kurš atņēma tam WEC titulu un toreiz deviņu ilgajā karjerā sagādāja otro zaudējumu. Pēc WEC bankrota Tores pārcēlās uz UFC, kuras rindā paspēja aizvadīt četrus mačus, divos no tiem izcīnot uzvaras. Pēdējā divkaujā Migels Tores atzina divdesmit vienu gadu vecā Maikla Makdonalda (15-1-0) pārākumu un sportista ceļi ar UFC šķīrās.

Izmantotie resursi:
UFC, Mixed Martial Arts (MMA) News, Results -...
World Series of Fighting - MMA Tournament


Konors Makgregors. Foto: AP/Scanpix
5

UFC prezidents oficiāli apstiprina Makgregora atgriešanās cīņu

Pēc UFC 300 cīņu vakara organizācijas prezidents Dana Vaits oficiāli apstiprinājis, ka UFC 303 cīņu šova laikā 29. jūnijā savu atgriešanos piedzīvos Konors Makgregors. Viņš savu pirmo cīņu kopš 2021. gada aizvadīs pret Maiklu Čendleru.
Makss Holovejs nokautē Džastinu Geidži. Foto: UFC
8

Holovejs pēdējā sekundē nokautē Geidži, Pereira saglabā savu čempiona jostu

Naktī uz svētdienu UFC 300 ietvaros risinājās aizraujošas jauktās mākslas (MMA) cīņas. Par BMF čempionu kļuva Makss Holovejs, kurš piektā raunda pēdējā sekundē nokautēja Džastinu Geidži. Savukārt pussmagā svara kategorijas čempiona jostu nosargāja Alekss Pereira, kurš jau pirmajā raundā nokautēja Džamahalu Hilu.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).