Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Eisaks

Lauris Leitāns Vācijā piedzīvo zaudējumu

Lauris Leitāns Vācijā piedzīvo zaudējumu
Lauris Leitāns (no kreisās) pēc cīņas ar Niklasu Štolci
Foto: groundandpound.de

Vakarnakt Leipcigā (Vācijā) otro MMA cīņu savā karjerā aizvadīja kikboksa kluba „JCK Saldus” sportists Lauris Leitāns (0-2-0), kurš pirmajā raundā ar tehnisko nokautu piekāpās Vācijas kikboksa čempiona Niklasa Štolca (1-0-0) priekšā.

Sākotnēji divdesmit vienu gadu vecajam Vācijas kikboksa čempionam Niklasam Štolcam debija profesionālajā MMA bija paredzēta ar Vācijā dzīvojošo itālieti Filipi Bestu, taču Bests dažas dienas pirms nozīmētā mača guva savainojumu. Tikai divas dienas pirms nozīmētā mača cīņu ar Štolcu piedāvāja Laurim Leitānam.

Tāpat kā Štolcam, arī Leitānam pamatdisciplīna ir kikbokss, taču atšķirībā no vācieša saldenieks pirms tam MMA bija aizvadījis vienu cīņu. Tā notika 2012. gadā, taču šajā vienīgajā MMA mačā Leitāns piedzīvoja zaudējumu.

Arī cīņā ar Niklasu Štolcu Lauris nenodemonstrēja neko vērā ņemamu, kas ļautu izcīnīt uzvaru. Leitāns kā vienmēr cīņu iesāka agresīvi, bez ilgas vilcināšanās uzsāka uzbrukumu, bet pēc pāris izlaistiem sitieniem Štolce saķēra latvieti un nogāza zemē. Diemžēl parterā saldenieks jutās sliktāk kā pīle uz ledusun pilnīga kontrole piederēja Štolcem.

Līdz ar to uzvaru pirmajā raundā ar tehnisko nokautu izcīnīja Niklas Štolce, kuram šī bija pirmā cīņa profesionālajā MMA.

„Neskatoties uz garo un nogurdinošo ceļu, jutos labi. Izdarīju dažus sitienus, taču pie pirmās saķeršanās viņš nogāza mani zemē. Viņš izdarīja dažus sitienus un tiesnesis apstādināja cīņu,” portālam Sportacentrs.com stāstīja Lauris Leitāns.

„Zinu, ka varēju labāk. Mana kļūda bija, ka pielaidu viņu sev klāt. Vajadzēja turēt distanci un viss būtu labi. Esmu dusmīgs pats uz sevi, ka nespēju nokoncentrēties un parādīt labu cīņu.”

Jāatzīmē, ka Laurim par cīņu paziņoja divas dienas pirms paša mača. Veselu dienu latvietis pavadīja ceļā, bet svēršanās procedūrā Leitāns bija par 3 kg vieglāks par Štolci.

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...


, 2014-06-03 00:46, pirms 10 gadiem
Riktīga amatieru bilde Bet vispār nedaudz žēl ka mūsu puiku saklapēja. Jātrenējas nopietnāk, veco zēn un tad jau kāda vinne arī būs.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.
Una Dolgiļeviča. Foto: Judo club "Kyodai"

Duinovam un Dolgiļevičai zaudējumi "Grand Slam" posma džudo otrās kārtas cīņās

LETA. Latvijas sportisti Maksims Duinovs un Una Dolgiļeviča svētdien Tbilisi "Grand Slam" posmā džudo piedzīvoja zaudējumus otrās kārtas cīņās.