Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Tjapko EČ sāk ar sakāvi pret galveno favorīti, bet cīnīsies par bronzas finālu

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Tjapko EČ sāk ar sakāvi pret galveno favorīti, bet cīnīsies par bronzas finālu
Jekaterina Jermaļonoka un Karolīna Tjapko
Foto: LTV

Dagestānas ceturtajā lielākajā pilsētā Kaspijskā turpinās Eiropas čempionāts cīņas olimpiskajās disciplīnās. 2015. gada U23 Eiropas čempionāta piektās vietas ieguvēja brīvajā cīņā Karolīna Tjapko (53 kg) pirmajā mačā zaudēja turnīra galvenajai favorītei Vanesai Kolodzinskai (Baltkrievija), kura pēc tam aizkļuva līdz finālam. Līdz ar to mūsu sportiste piektdien cīnīsies par iespēju sacensties bronzas mačā.

53 kg brīvās cīņas sacensību pirmajā kārtā pretī stājās pērnā gada Eiropas un pasaules čempione Vanesa Kolodzinska no Baltkrievijas. Karolīna Tjapko ātri zaudēja ar 0:11, taču saglabāja labu cerību uz bronzas turnīru. Interesanti, ka abas šīs sportistes dzimušas 1992. gada decembra pēdējā dekādē.

Kolodzinska turpinājumā guva uzvaras arī ceturtdaļfinālā un pusfinālā, kas daudzkārtējai Latvijas čempionei deva iespēju piedalīties piedalīties gandarījuma turnīrā. Līdz ar to piektdien rīta sesijā Tjapko spēkosies ar turcieti Ajsunu Ergu, bet, ja izdosies uzvarēt šajā mačā, vakarā viņa cīņā par bronzu sacentīsies ar Mariju Prevoloraki no Grieķijas.

Kā jau ziņots, 2018. gada čempionātā Latvijas brīvo cīņu pārstāvēja pērnā gada piektās vietas ieguvēja Laura Skujiņa (zaudējums ceturtdaļfinālā), debitēs jaunais talants Alberts Jurčenko (5. maijs), piedalīsies arī Alans Amitrovs (4. maijs). Mūsu grieķu-romiešu cīkstoņi Ņikita Masjuks un Aleksandrs Jurkjans zaudēja jau pirmajā mačā. Grūtniecības dēļ šogad sacensībās nepiedalīsies četrkārtējā Eiropas čempione Anastasija Grigorjeva (62 kg).

Izmantotie resursi:
unitedworldwrestling.org