Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

UFC atgriezīsies smagsvars Tods Dafijs

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

UFC atgriezīsies smagsvars Tods Dafijs
Tods Dafijs
Foto: ufc.com

Amerikāņu smagā svara MMA cīkstonis Tods Dafijs (9-3) atjaunojis līgumsaistības ar pasaules ietekmīgāko un lielāko MMA organizāciju UFC (Ultimate Fighting Championship).

Trīsdesmit vienu gadu vecais Dafijs parakstījis līgumu ar UFC uz četrām cīņām. Viņa atgriešanās UFC cīņu būrī paredzēta 4. martā cīņu šovā “UFC 209”. Tiesa, pagaidām nav zināms gaidāmā amerikāņu sportista pretinieka vārds.

Tods Dafijs skaļi savu vārdu MMA sportā pieteica 2009. gadā, UFC rindās debitējot ar ātru un skaistu uzvaru pār kanādieti Timu Hagu (21-13). Viņam, lai tiktu galā ar Hagu bija nepieciešamas vien septiņas sekundes. Šis vēl joprojām ir ātrākais nokauts UFC smagā svara divīzijā.

Neskatoties uz spožo debiju zem UFC karoga, otrajā cīņā viņš piekāpās Maika Rusova (15-3) priekšā un pameta pasaules lielākās MMA līgas rindas. Vēlāk viņš nokļuva Japānā un cīnījās par DREAM smagā svara čempiona titulu un piekāpās nīderlandieša Alistera Overīma (41-15) priekšā.

Pēc tam viņš divus gadus nosēdēja bez darba un atgriezās sportā ar trīs cīņu uzvaru sēriju, kuru Todam 2015. gada jūlijā pārtrauca bijušais UFC smagā svara čempions Frenks Mirs (18-11).

Dafijs ilgi mocījies ar veselības problēmām, taču sākot ar 2017. gadu nolēmis atgriezties sportā.

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...