Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Māsām Tarvidām nākas samierināties ar apmēram vienādu svaru

Māsām Tarvidām nākas samierināties ar apmēram vienādu svaru
Inese Tarvida un Jolanta Tarvida
Foto: tcc-friedrichshafen.de

Latvijas labākās taekvondistes Inese Tarvida (19) un Jolanta Tarvida (18) nedēļas nogalē atgriezīsies dzimtenē, lai piedalītos pasaules reitinga turnīrā Rīgas "Open", kur sacentīsies 57 kilogramu svara kategorijā. Māsas trenējas Vācijas klubā un prāto par iespējām kvalificēties 2020. gada olimpiskajām spēlēm, lasāms laikrakstā "Diena".

Bauskas māsas ar šo sporta veidu sāka nopietni nodarboties apmēram 2012. gadā, kad sāka trenēties Rīgā. Savukārt "pavisam nopietni visu sākām darīt pirms kāda pusotra gada," atklāj jaunākā censone, netieši norādot uz Frīdrihshāfenes klubu Vācijā, kur tagad mūsu sportistes slīpē savu meistarību. "Ja mēs paliktu mājās, nebūtu iespējas trenēties divas vai trīs reizes dienā, pat ne katru dienu," norāda vecākā māsa. Frīdrihshāfenes kluba galvenais treneris Markuss Kolefels esot viens no labākajiem pasaulē.

Taekvondo sportistam jābūt gara auguma un ar garām kājām, bet fiziskais spēks nav svarīgākais. Minētais treneris Markuss Kolefels ieteicis atrast Latvijā divmetrīgu meiteni smagākajai svara kategorijai - ja viņa vadībā trenētos divus gadus, varētu tikt uz olimpiskajām spēlēm. Šajā sporta veidā garš augums dod ļoti lielu priekšrocību.

Jaunākā māsa nupat jau ir mazliet garāka par vecāko, taču svars ir apmēram vienāds. Labāk būtu, ja varētu startēt atšķirīgās kategorijās. Olimpiskajās spēlēs attiecīgā svara kategorijā valsti var pārstāvēt tikai viena sportiste. Šobrīd izskatās, ka Inesei varētu būt reāla iespēja Tokijas olimpiādei kvalificēties pēc 57 kg ranga - ja tas izdosies, tad Jolantai nāksies piedalīties krietni smagākas kategorijas (67 kg) kvalifikācijas turnīrā, kur iespēja varētu būt vairāk teorētiska.

Inese pērn absolvēja Bauskas 1. vidusskolu un aizbrauca trenēties uz Vāciju, bet jau pēc mēneša izcīnīja PČ bronzu, kas ir lielākais sasniegums Latvijas taekvondo vēsturē. 12. klases skolniece Jolanta arī trenējas Vācijā un pēdējo klasi pabeigs tālmācībā.

Frīdrihshāfenes klubā tiek nodrošināti visi apstākļi. Abas meitenes iekļuvušas Latvijas olimpiskajā vienībā (LOV), līdz ar to ir attiecīgs finansējums. Inese otro gadu pēc kārtas izcīnīja EČ sudrabu, tādējādi ir iespēja tikt arī nākamās sezonas LOV sastāvā. Jolantai būs jāmēģina nokļūt uz pjedestāla U21 Eiropas čempionātā, kas 8.-11.novembrī risināsies Polijas galvaspilsētā Varšavā.

Kā jau ziņots, 6.-7. oktobrī māsām Tarvidām būs spēcīga konkurence pasaules reitinga turnīrā Rīgā.

Izmantotie resursi:
Laikraksts "Diena", Iļja Poļakovs


, 2018-10-02 17:44, pirms 6 gadiem
Labākajā gadījumā uz Tokiju brauks viena Tarvida.
Nav reāli pielikt 10 kilo. Labi, pielikt jau var, bet...
, 2018-10-02 19:08, pirms 6 gadiem
Viņai jau var būt kaut 57,5,tikai grūti cīnīties ar lielākām.
, 2018-10-02 20:31, pirms 6 gadiem
točka rakstīja: Labākajā gadījumā uz Tokiju brauks viena Tarvida.
Nav reāli pielikt 10 kilo. Labi, pielikt jau var, bet...
Kaut gan abas ir vēl tajā vecumā, kad cilvēks aug, varbūt vienai svars klāt nāks dabiski.
Konors Makgregors. Foto: AP/Scanpix
5

UFC prezidents oficiāli apstiprina Makgregora atgriešanās cīņu

Pēc UFC 300 cīņu vakara organizācijas prezidents Dana Vaits oficiāli apstiprinājis, ka UFC 303 cīņu šova laikā 29. jūnijā savu atgriešanos piedzīvos Konors Makgregors. Viņš savu pirmo cīņu kopš 2021. gada aizvadīs pret Maiklu Čendleru.
Makss Holovejs nokautē Džastinu Geidži. Foto: UFC
8

Holovejs pēdējā sekundē nokautē Geidži, Pereira saglabā savu čempiona jostu

Naktī uz svētdienu UFC 300 ietvaros risinājās aizraujošas jauktās mākslas (MMA) cīņas. Par BMF čempionu kļuva Makss Holovejs, kurš piektā raunda pēdējā sekundē nokautēja Džastinu Geidži. Savukārt pussmagā svara kategorijas čempiona jostu nosargāja Alekss Pereira, kurš jau pirmajā raundā nokautēja Džamahalu Hilu.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).