Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Eisaks

WSOF čempions Palharess piedzīvo otro zaudējumu pēc kārtas

WSOF čempions Palharess piedzīvo otro zaudējumu pēc kārtas
Rosimars Palharess
Foto: sherdog.com

Neveiksmju sēriju turpina piedzīvot bijušais organizācijas WSOF vidējā svara čempions Rosimars Palharess (18-8), kurš Polijā cīņu šova „KSW 36” vakara centrālajā mačā otrajā raundā tika nokautēts divkaujā ar poli Mihalu Materlu (24-5).

Par nesportisku uzvedību no amerikāņu MMA organizācijām UFC un WSOF atbrīvotais trīsdesmit sešus gadus vecais Palharess, pēdējā laikā piepelnās Eiropā.

Pirmā parādīšanās uz Eiropas MMA skatuves brazīlietim notika šā gada maijā Itālijā, kad viņš piedzīvoja fiasko titula cīņā par vakanto „Venator FC” čempiona titulu cīņā ar norvēģi Emīli Vēberu Mīku (8-2). Bet tad viņam tika piedāvāta divkauja Polijā ar vietējo sportistu, bijušo KSW vidējā svara čempionu Mihalu Materlu.

Šajā cīņā Rosimars Palharess, kurš pasaules vidējā svara reitingā atrodas augstajā 16.vietā, tika izlikts kā favorīts, taču savu favorīta statusu viņš nespēja noturēt pašā cīņā. Otrā raunda sākumā brazīlietis izlaida sitienu un atradās uz ringa dēļiem.

Rosimiram Palharesam šis bija jau otrais smagais zaudējums pēc kārtas, un kas interesanti - abi piedzīvoti Eiropā. Domājams, ka Materlam uzvara pār Palharesu varētu kļūt par vārtiem ceļā uz UFC. Polis jau iepriekš uzvarējis bijušos UFC cīkstoņus Kandelu Grouvu (23-15), Metu Horviču (28-24-1), Rodniju Wolesu (25-12-1), Džeju Silvu (10-10-1) un Tomašu Drvalu (21-5-1), bet tāda lieluma zvaigzni kāds ir Rosimars Palharess poļu sportists uzveicis pirmo reizi.

Izmantotie resursi:
UFC, Mixed Martial Arts (MMA) News, Results:...


Konors Makgregors. Foto: AP/Scanpix
5

UFC prezidents oficiāli apstiprina Makgregora atgriešanās cīņu

Pēc UFC 300 cīņu vakara organizācijas prezidents Dana Vaits oficiāli apstiprinājis, ka UFC 303 cīņu šova laikā 29. jūnijā savu atgriešanos piedzīvos Konors Makgregors. Viņš savu pirmo cīņu kopš 2021. gada aizvadīs pret Maiklu Čendleru.
Makss Holovejs nokautē Džastinu Geidži. Foto: UFC
8

Holovejs pēdējā sekundē nokautē Geidži, Pereira saglabā savu čempiona jostu

Naktī uz svētdienu UFC 300 ietvaros risinājās aizraujošas jauktās mākslas (MMA) cīņas. Par BMF čempionu kļuva Makss Holovejs, kurš piektā raunda pēdējā sekundē nokautēja Džastinu Geidži. Savukārt pussmagā svara kategorijas čempiona jostu nosargāja Alekss Pereira, kurš jau pirmajā raundā nokautēja Džamahalu Hilu.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).