Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Irānas džudists baidās atgriezties dzimtenē, jo neizpildīja pavēli necīnīties

Irānas džudists Saids Mollai baidās atgriezties dzimtenē, jo neizpildīja valsts sporta vadības rīkojumu nepiedalīties pasaules čempionātā, lai izvairītos no cīņas pret Izraēlas pārstāvi, informē Starptautiskā džudo federācija (IJF).

Kā zināms, vairākas musulmaņu valstis neatzīst Izraēlu, līdz ar to gadās nepatīkamas situācijas arī sportā. Piemēram, pirms pāris gadiem AAE "Grand Slam" turnīrā triumfēja Izraēlas džudists Tals Flikers, taču par godu uzvarētājam atskaņoja Starptautiskās džudo federācijas himnu un pacēla minētās organizācijas karogu [video]. Irānas sportistiem jau daudzus gadus ir aizliegts sacensties ar Izraēlas pārstāvjiem.

Japānā aizvadītajā pasaules čempionāta 81kg astotdaļfinālā Irānas džudists Saids Mollai vispirms pieveica olimpisko čempionu Hasanu Halmurzajevu (Krievija), uzvarēja arī ceturtdaļfinālā, bet zaudēja pusfinālā un bronzas mačā. Ja būtu uzvarējis pusfinālā, tad zelta finālā pretī stātos Izraēlas džudists Sagi Muki.

Pirms astotdaļfināla Irānas sporta ministra vietnieks skarbā formā deva rīkojumu atteikties piedalīties, lai nebūtu jācīnās pret Izraēlas džudistu. Saids Mollai pat apraudājās, taču galu galā izlēma neklausīt valsts sporta vadības pavēlei. Pirms pusfināla Mollai trenerim piezvanīja Irānas Olimpiskās komitejas prezidents Reza Salehi Amiri. Turklāt pie sportista tēva esot ieradās cilvēki un ieteica pārliecināt dēlu ievērot likumu, citādi būs nepatikšanas.

"Esmu uzvarēju olimpisko čempionu, olimpisko bronzas medaļnieku un citus. Sapņoju par pasaules čempiona titulu. Taču nedrīkstēju cīnīties manas valsts likumu dēļ. Baidījos par sekām, kas būs manai ģimenei un man," atklāj Saids Mollai. "Vēlos sacensties visur, kur varu. Bet dzīvoju valstī, kuras likums to neļauj. Nav izvēles, visiem sportistiem tas ir jāievēro. Viss, ko es šoreiz izdarīju ir manai dzīvei, jaunai dzīvei."

IJF prezidents Mariuss Vizers apsolīja palīdzēt, ja Irāna liks šķēršļus Mollai dalībai olimpiskajās spēlēs. "No visas sirds pateicos prezidentam. Tādējādi mans sapnis piepildīsies, un man būs iespēja kļūt par olimpisko čempionu. Man vajag palīdzību. Manas valsts varas iestādes teica, ka es varu atgriezties dzimtenē bez jebkādām problēmām, tomēr es baidos. Baidos par to, kas varētu notikt ar manu ģimeni un mani," saka Irānas džudists.

Izmantotie resursi:
ijf.org


, 2019-09-02 19:03, pirms 5 gadiem
Jā, Izraēla ir jaboikotē visiem līdzekļiem!
Nodevejiem parasti ir bail atgriezties mājās.
, 2019-09-02 19:06, pirms 5 gadiem
Labak būtu pastāstījuši cik Izraēļi noslepkavo Palestīniešus katru dienu, un kā Izraela veic uzlidojumus un bombardē Irānas militārās bāzes Sīrijā!
, 2019-09-02 19:28, pirms 5 gadiem
oxa rakstīja: Labak būtu pastāstījuši cik Izraēļi noslepkavo Palestīniešus katru dienu, un kā Izraela veic uzlidojumus un bombardē Irānas militārās bāzes Sīrijā!
Tev točno nav pilns rublis... Laikam esi stipri dauzīts. Ļoti stipri.
, 2019-09-02 20:21, pirms 5 gadiem
Abrags rakstīja: Tev točno nav pilns rublis... Laikam esi stipri dauzīts. Ļoti stipri.
nav sists. vienkārši mucā audzēts, pa spundi barots!
, 2019-09-03 06:03, pirms 5 gadiem
Kāpēc jūs vainojat Izraēlu ja kādā musulmaņu valstī ir debīli likumi? Tās ir Irānas problēmas, žēl šo sportistu protams...
Konors Makgregors. Foto: AP/Scanpix
5

UFC prezidents oficiāli apstiprina Makgregora atgriešanās cīņu

Pēc UFC 300 cīņu vakara organizācijas prezidents Dana Vaits oficiāli apstiprinājis, ka UFC 303 cīņu šova laikā 29. jūnijā savu atgriešanos piedzīvos Konors Makgregors. Viņš savu pirmo cīņu kopš 2021. gada aizvadīs pret Maiklu Čendleru.
Makss Holovejs nokautē Džastinu Geidži. Foto: UFC
8

Holovejs pēdējā sekundē nokautē Geidži, Pereira saglabā savu čempiona jostu

Naktī uz svētdienu UFC 300 ietvaros risinājās aizraujošas jauktās mākslas (MMA) cīņas. Par BMF čempionu kļuva Makss Holovejs, kurš piektā raunda pēdējā sekundē nokautēja Džastinu Geidži. Savukārt pussmagā svara kategorijas čempiona jostu nosargāja Alekss Pereira, kurš jau pirmajā raundā nokautēja Džamahalu Hilu.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).