Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Cīkstone Mamedova tiek sumināta Daugavpils domē

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Cīkstone Mamedova tiek sumināta Daugavpils domē
Foto: daugavpils.lv

Jūnija sākumā Daugavpils pilsētas domē tika pasniegti pateicības raksti par teicamiem sasniegumiem sportā cīkstonei Raminai Mamedovai un viņas trenerēm Irinai Petrovai un Ļubovai Kopilovai.

Ramina Mamedova jūnija sākumā piedalījās junioru Eiropas čempionātā cīņas olimpiskajās disciplīnās, kas risinājās Spānijas pilsētā Pontevedrā. Mamedova startēja 62kg svara kategorijā. Bija lieliska izloze, pēc divām uzvarām pārliecinoši iekļuva pusfinālā, kur zaudēja krievietei. Savukārt bronzas finālā fināla cīņa mūsu sportistei negāja viegli (pirmajā periodā bija pat 1:10), tomēr Ramina pierādīja cīņassparu un panāca uzvaru pār spēcīgo Francijas cīkstoni, izcīnot bronzas medaļu.

Viesojoties pilsētas domē, sportiste, atklāja, ka uz šo čempionātu devās ar domu vienkārši gūt pieredzi un uzlabot savu cīņu, nevis cīnīties par medaļām. Varbūt tieši šī doma un noskaņojums ļāva izcīnīt bronzas godalgu Eiropas čempionātā.

Daugavpils dome sportistei pasniedza 1024 eiro naudas balvu, savukārt treneres saņēma pa 512 eiro.

Kā jau ziņots, Mamedovas bronza ir pēdējo gadu lielākais pozitīvais pārsteigums Latvijas cīņā. Iepriekš mūsu sportiste piedalījās divos kadetu Eiropas čempionātos un palika bez uzvarām, bet tagad trīs panākumi, turklāt visos gadījumos ar nolikšanu uz lāpstiņām.

Izmantotie resursi:
daugavpils.lv