Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Grigorjevas Eiropas sudrabs tiek novērtēts Daugavpilī

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Grigorjevas Eiropas sudrabs tiek novērtēts Daugavpilī
Ļubova Kopilova un Anastasija Grigorjeva tiek suminātas Daugavpils domē
Foto: daugavpils.lv

Četrkārtējā Eiropas čempione brīvajā cīņā Anastasija Grigorjeva piektdien tika sumināta Daugavpils domē. Cīkstone un viņas trenere Ļubova Kopilova saņēma pašvaldības naudas balvas, kas pienākas par otro vietu šī gada Eiropas čempionātā.

Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis pasniedza pašvaldības piešķirtās naudas balvas par izcīnīto otro vietu Eiropas pieaugušo čempionātā brīvajā cīņā Anastasijai Grigorjevai un viņas trenerei Ļubovai Kopilovai - attiecīgi 2846 un 1423 eiro.

Kā jau ziņots, Eiropas čempionāts brīvajā cīņā maijā sākumā risinājās Serbijas trešajā lielākajā pilsētā Novi Sadā. Četrkārtējā Eiropas čempione Anastasija Grigorjeva tur startēja sev neierastajā 60 kilogramu svara kategorijā - uzvarēja trijās cīņās un kvalificējās meistarsacīkšu finālam, kur piekāpās Krievijas sportistei Ļubovai Ovčarovai.

Tikšanās laikā ar domes priekšsēdētāju Anastasija Grigorjeva atzina, ka galvenais šī gada starts viņai būs pasaules čempionāts, bet Eiropas čempionāts tika izmantots, lai vairāk iegūtu cīņu pieredzi. Sportiste pateicās pašvaldības vadībai par sniegto atbalstu, nodrošinot apstākļus, kas ļauj sagatavoties visaugstākā līmeņa sacensībām. Arī augusta pasaules čempionātā Grigorjeva plāno startēt 60 kilogramu kategorijā, iespējams, ka šīs svars tiks iekļauts Tokijas olimpiskajās spēlēs.

Daugavpils mērs Jānis Lāčplēsis atzina, ka Anastasijas sasniegumi rada prieku un lepnumu ne tikai daugavpiliešiem, bet arī visai Latvijai. Mērs pārliecināts, ka Eiropas čempionāta sudrabs ir vēl viens pakāpiens uz jaunām sportiskām virsotnēm.

Sporta nodaļas vadītājs Imants Lagodskis vēl nesen pats piedalījās starptautiskajās sacensībās. Tagadējais pilsētas sporta funkcionārs atklāj, ka Daugavpils pēdējo gadu labākā sportiste Eiropas čempionātam sāka gatavoties tikai mēnesi pirms starta, bet izcīnītā sudraba medaļa kārtējo reizi apliecina mūsu sportistes potenciālu.

"Sporta laureāts" Daugavpilī, uzvarētāju arhīvs

gadssportistesportists
2016Anastasija Grigorjeva (brīvā cīņa)Ņikita Masjuks (brīvā cīņa)
2015Anastasija Grigorjeva (brīvā cīņa)Deniss Vasiļjevs (daiļslidošana)
2014Anastasija Grigorjeva (brīvā cīņa)Andžejs Ļebedevs (spīdvejs)
2013Anastasija Grigorjeva (brīvā cīņa)Andris Jahimovičs (paukošana)
2012Anastasija Grigorjeva (brīvā cīņa)Dmitrijs Jurkevičs (vieglatlētika)
2011Tatjana Vasiļjeva (snūkers)Dmitrijs Jurkevičs (vieglatlētika)
2010Anastasija Grigorjeva (brīvā cīņa)Maksims Bogdanovs (spīdvejs)

Izmantotie resursi:
daugavpils.lv
grani.lv