Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Eisaks

Arī Brazīlijā tiks aizliegts TAT

Arī Brazīlijā tiks aizliegts TAT
Dens Hendersons
Foto: mmatko.com

Brazīlijas MMA atlētiskā komisija sekojusi Nevadas (ASV) štata sporta komisijas piemēram un ar 24. martu Brazīlijā aizliegs MMA cīkstoņiem lietot testosteronu aizvietojošo terapiju (TAT), kas pēc daudzu ekspertu domām palīdz uzlabot sportistu rezultātus.

Aizliegums Brazīlijā lietot TAT stāsies spēkā no 24. marta pēc cīņu šova „UFC Fight Night 39” norises, kura galvenais mačs būs starp TAT lietojošo bijušo PRIDE un Strikeforce čempionu Denu Hendersonu (19-11-0 ) un bijušo UFC pussmagā svara čempionu Maurisio Rua (22-8-0).

TAT tiek izmantota medicīnā, lai mākslīgi paaugstinātu testosterona līmeni, tiem, kam ir testosterona deficīts, taču tiek uzskatīts, ka profesionāliem sportistiem tas palīdz uzlabot rezultātus. Jau iepriekš vairāki jomas speciālisti izteikušies, ka profesionāliem sportistiem TAT vajadzētu liegt. Nevadas štata sporta komisija par lēmumu aizliegt TAT paziņoja ceturtdien.

Jāatzīmē, ka cīņu sporta pasaulē vispazīstamākais TAT lietotājs ir bijušais UFC pussmagā svara čempions brazīlietis Vitors Belforts (24-10-0), kuram 24. maijā bija ieplānots titula mačs ar patreizējo UFC vidējā svara čempionu Krisu Veidmanu (11-0-0), taču sakarā ar TAT aizliegumu Nevadas štatā, brazīlis atteicās no šīs cīņas, vietu cīņā par titulu atdodot savam tautietim Lioto Mačidam (21-4-0).

Izmantotie resursi:
MMA Mania, UFC news, results, videos, rumors,...


, 2014-03-06 00:00, pirms 10 gadiem
Vecais labais Hendersons! Visu cieņu šim vīram, kurš savulaik viltīgi izlocījās un izslēdza Fjodoru. Man patīk kā komentētāji vienmēr piemin, ka viņš ar vienu savu "hendo" (labās rokas sitienu) var izslēgt jebkuru oponentu.
Bet par TAT efektivitāti liecina Belforta atteikšanās - laikam čalis jūt, ka bez šitās lietiņas benzīns ringā nepietiks un sanāks čuššš...
Konors Makgregors. Foto: AP/Scanpix
5

UFC prezidents oficiāli apstiprina Makgregora atgriešanās cīņu

Pēc UFC 300 cīņu vakara organizācijas prezidents Dana Vaits oficiāli apstiprinājis, ka UFC 303 cīņu šova laikā 29. jūnijā savu atgriešanos piedzīvos Konors Makgregors. Viņš savu pirmo cīņu kopš 2021. gada aizvadīs pret Maiklu Čendleru.
Makss Holovejs nokautē Džastinu Geidži. Foto: UFC
8

Holovejs pēdējā sekundē nokautē Geidži, Pereira saglabā savu čempiona jostu

Naktī uz svētdienu UFC 300 ietvaros risinājās aizraujošas jauktās mākslas (MMA) cīņas. Par BMF čempionu kļuva Makss Holovejs, kurš piektā raunda pēdējā sekundē nokautēja Džastinu Geidži. Savukārt pussmagā svara kategorijas čempiona jostu nosargāja Alekss Pereira, kurš jau pirmajā raundā nokautēja Džamahalu Hilu.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).