Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Stepanovs iegūst Shikon PRO-2009 cīņas čempiona titulu

Stepanovs iegūst Shikon PRO-2009 cīņas čempiona titulu
Foto: shidokan.lv

Piektdien Rīgā norisinājās pilnā kontakta cīņas pēc Šidokan un Ušu Saņda noteikumiem un šī pasākuma ietvaros tika izcīnīts arī oficiālais Shikon PRO-2009 disciplīnas tituls. Šīs cīņas gaitā ringā stājās Jurijs Davidovs un Antons Stepanovs, kam arī cīņas iznākumā šo titulu izdevās iegūt, kļūstot par cīņas uzvarētāju.

Jurijs Davidovs šajā disciplīnā startēja pirmo reizi, bet Stepanovs iepriekš jau bija tajā izmēģinājis spēkus, gan piedzīvojot zaudējumu 2007. gada jūnijā Liepājā.

Shikon PRO-2009 titula cīņa notika pēc t.s. Shidokan Triathlon noteikumiem, kad kopumā ir paredzēti trīs cīņas raundi pa 5 minūtēm, no kuriem pirmais notiek pēc Shidokan karatē noteikumiem, tas ir bez cimdiem, otrais raunds – Taiboksā, bet trešais – Grappling. Konkrētā titula izcīņa notika svara kategorijā līdz 65 kg., kaut arī tā tika atļauta pēc nelielas aizķeršanās, ko radīja sākotnēji konstatētais fakts par J. Davidova (28 g.v., 170 cm.) faktisko svaru 67.8 kg. pret Stepanova (20 g.v., 170 cm) 61.3 kg.

Pirmais raunds sākās ar aktīvu Jurija Davidova uzbrukumu, īpaši veiksmīgi veicot kreisās rokas sitienus pretinieka korpusā, kā arī vairākas reizes saķerot Antona Stepanova kāju pēc tā veiktajiem sitieniem. Pirmā raunda beigās Stepanovam gan izdevās ar kāju trāpīt pretiniekam galvā, bet tas netika ieskaitīts rezultātā. Otrais cīņas raunds norisinājās boksa cimdos pēc Taiboksa noteikumiem, kura pašos pirmajos brīžos Davidovs veica aktīvu uzbrukumu. Tomēr drīz vien arī pēc vairāku tuvo sitienu saņemšanas, Stepanovam izdevās mobilizēties un atbildēt ar ātru sitienu sēriju, tādā veidā pārsteidzot pretinieku un raunda beigās iegūstot pārsvaru. Trešais piecminūšu raunds notika apgriezto cimdu ekipējumā (līdzīgi kā MMA). Tā laikā Davidovs bija izvēlējies taktiku, lai iegūtu „tīru” uzvaru, bet tas neizdevās. Stepanovs šo raundu pabeidza ar pozitīvu saldo un parādot savu pārākumu pār pretinieku. Kopējo cīņas iznākumu noteica abu sportistu svēršanās, jo tiesnešu kopējais lēmums bija neizšķirts. Tā kā Jurija Davidova svars būtiski lielāks, uzvara tika piešķirta Antonam Stepanovam, kas kļuva par Shikon PRO-2009 titula īpašnieku.

Sacensību ietvaros par uzvarētājiem kļuva arī Andrejs Račkovs, kas cīnījās ar Andreju Kleimonovu, un kuras finālā Račkovs kļuva par 2009. gada Latvijas čempionu pēc Ušu-Saņda noteikumiem. Trešais vakara cīņu uzvarētājs bija Oļegs Garjunovs, kurš ringā stājās pretī Jonasam Mikalauskasam pēc K-1 (light) noteikumiem. Šīs cīņas uzvarētājs bija Jonas Mikalauskas pēc tiesnešu lēmuma.

Latvijas Šidokan Karatē Federācija pārstāv 1980. gadā Japānā aizsākto Šidokan karatē kustību un Pasaules Šidokan Karatē Asociāciju, kas treniņu laikā apvieno un praktizē vairākus cīņu veidus: karatē, Thai/Kick-Boxing un Grappling. Organizācijas pastāvēšanas 10 gadu laikā Latvijā ar šiem sporta veidiem ir nodarbojušies vairāk kā 1000 cilvēku. Federācijas patreizējā darbība ir vērsta uz visu vecumu dalībnieku apmācību, sacensību organizēšanu un regulāru spēcīgāko sportistu atbalstīšanu Latvijas un starptautiskajās sacensībās.

Informāciju sagatavoja
A. Čeksters
Latvijas Šidokan Karatē Federācijas koordinators


Konors Makgregors. Foto: AP/Scanpix
5

UFC prezidents oficiāli apstiprina Makgregora atgriešanās cīņu

Pēc UFC 300 cīņu vakara organizācijas prezidents Dana Vaits oficiāli apstiprinājis, ka UFC 303 cīņu šova laikā 29. jūnijā savu atgriešanos piedzīvos Konors Makgregors. Viņš savu pirmo cīņu kopš 2021. gada aizvadīs pret Maiklu Čendleru.
Makss Holovejs nokautē Džastinu Geidži. Foto: UFC
8

Holovejs pēdējā sekundē nokautē Geidži, Pereira saglabā savu čempiona jostu

Naktī uz svētdienu UFC 300 ietvaros risinājās aizraujošas jauktās mākslas (MMA) cīņas. Par BMF čempionu kļuva Makss Holovejs, kurš piektā raunda pēdējā sekundē nokautēja Džastinu Geidži. Savukārt pussmagā svara kategorijas čempiona jostu nosargāja Alekss Pereira, kurš jau pirmajā raundā nokautēja Džamahalu Hilu.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).