Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Leģendārais Santpjērs aizvadīs titula maču ar UFC čempionu Bispingu

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Leģendārais Santpjērs aizvadīs titula maču ar UFC čempionu Bispingu
Džordžs Santpjērs (no kreisās) un Maikls Bispings
Foto: sherdog.com

Bijušais UFC pusvidējā svara (- 77 kg) čempions kanādietis Džordžs Santpjērs (25-2) savu pirmo cīņu pēc trīs gadu ilgās pauzes aizvadīs ar pašreizējo UFC vidējā svara (-84 kg) čempionu britu Maiklu Bispingu (30-7).

Pagaidām netiek atklāts nedz cīņas datums, nedz vieta, taču pēc UFC prezidenta Dena Vaita vārdiem, šis titula mačs starp abiem MMA sporta spīdekļiem tiks aizvadīts šā gada vidū. Zinātāji jau prognozē, ka tā varētu notikt ASV vai Kanādā.

“Vēl neesam nosprauduši datumu, bet cīņa būs,” apgalvo Vaits. “Tuvākos trīs mēnešus Santpjēru testēs USADA. Vēl ļoti daudz lietas, kas jāizdara, lai Džordžs varētu atgriezties un tad arī izdomāsim datumu.”

Trīsdesmit piecus gadus vecais Santpjērs savu pēdējo cīņu aizvadīja 2013. gadā, uzvarot amerikāni Džoniju Hendriksu (17-6). Pēc šī panākuma, esot UFC pusvidējā svara čempiona statusā, kanādietis pieņēma lēmumu uz nenoteiktu laiku no sporta paņemt pauzi. Viņš solīja sportā neatgriezties, kamēr UFC netiks galā ar cīkstoņiem, kuri lieto dopingu.

Kamēr Džordžs Santpjērs atradās nosacītā “pensijā”, UFC roku rokā sākusi strādāt ar ASV Antidopinga Aģentūru (USADA), kura masveidā attīra MMA sportu no dopinga lietotājiem, kā arī kanādietim kādreiz piederošā čempiona josta trīs reizes nomainījusi īpašnieku. Pašreiz UFC pusvidējā čempiona tituls pieder Taironam Vūdlijam (16-3-1), taču pirms tam tas bija Džonija Hendriksa un Robija Loulera (27-11) īpašumā.

Ja sākotnēji likās, kas Džordžs Santpjērs atgriezīsies pusvidējā svara divīzijā, kurā valdīja no 2008.-2013. gadam, tad tagad ir zināms, ka viņš kāps vienu svara kategoriju augstāk, lai krustotu dūres ar UFC vidējā svara čempionu Maiklu Bispingu.

Trīsdesmit septiņus gadus vecais Bispings par UFC čempionu kļuva pērnā gada jūnijā, no troņa gāžot Luku Rokholdu (15-3). Četrus mēnešus vēlāk viņš titulu nosargāja divkaujā ar leģendāro Denu Hendersonu (32-15). Bija paredzēts, ka nākamo titula aizstāvības maču brits aizvadīs ar kubieti Joelu Romero (13-1), kurš ir 2000. gada Sidnejas Olimpisko spēļu sudraba medaļnieks brīvajā cīņā, bet UFC vadība lēmusi Romero priekšā pielaist Džordžu Santpjēru.

“Visi vēlas cīņu ar Maiklu Bispingu. Viņi domā, ka viņš ir viegli uzveicams”, apgalvo Dena Vaits. “Pieļaujams, ka Santpjērs domā tāpat. Viņš kāps cīņu būrī un pamēģinās atņemt Maiklam vidējā svara čempiona titulu.”

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...

     [+] [-]

, 2017-03-02 16:45, pirms 7 gadiem
Nu nezinu, labāk būtu palicis, kā uzvarētājs. Nauda sāka beigties laikam. Nedomāju, ka redzēsim to pašu Santpjēru.

     [+] [-]

, 2017-03-04 23:08, pirms 7 gadiem
Nemaz nerunājot par to, ka GSP ir citas svaru kategorijas cīkstonis. Gan jau, ka domā, ka Bispings būs viegls mērķis.

     [+] [-]

, 2017-03-06 11:28, pirms 7 gadiem
One Man Show! rakstīja: Nu nezinu, labāk būtu palicis, kā uzvarētājs. Nauda sāka beigties laikam. Nedomāju, ka redzēsim to pašu Santpjēru.
Zilo glamūrīgais dzīvesveids prasa lielus izdevumus, tāpēc laikam jāpiepelnās.
Vismaz labi, nebūs miegazāles jāpērk kādu laiku, atkal varēs izlīdzēties ar GSP cīņām.

     [+] [-]

, 2017-03-08 11:24, pirms 7 gadiem
Luca Toni rakstīja: Zilo glamūrīgais dzīvesveids prasa lielus izdevumus, tāpēc laikam jāpiepelnās.
Vismaz labi, nebūs miegazāles jāpērk kādu laiku, atkal varēs izlīdzēties ar GSP cīņām.
ieskrien sienā aizmigsi ātri trolli

     [+] [-]

, 2017-03-08 11:25, pirms 7 gadiem
sprinteris2 rakstīja: Nemaz nerunājot par to, ka GSP ir citas svaru kategorijas cīkstonis. Gan jau, ka domā, ka Bispings būs viegls mērķis.
nē ar bispingu var beigties bēdīgi tas čalis ar nav ar pirkstu taisīts