Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Eisaks

Bijušā Strikeforce zvaigzne Brets Rodžers cīnīsies ar Maro Peraku

Bijušā Strikeforce zvaigzne Brets Rodžers cīnīsies ar Maro Peraku
Brets Rodžers
Foto: mmafighting.com

Bijušais organizāciju Strikeforce un Bellator smagā svara cīkstonis Brets Rodžers (12-5-0) 22. februārī Abū Dabī (Apvienotajos Arābu Emirātos) cīņu šova "ADW - Abu Dhabi Warriors 2” ietvaros aizvadīs cīņu ar vienu no Eiropas stiprākajiem smagsvariem, horvātu sportistu Maro Peraku (22-3-1).

Dažus gadus atpakaļ Brets Rodžers tika uzskatīts par vienu no perspektīvākajiem atlētiem smagsvaru divīzijā, taču šobrīd viņam pienākuši ne tie labākie laiki.

Bijušo auto mehāniķi Rodžersu agrāk bieži dēvēja par "MMA pelnrušķīti" dēļ viņa neticami straujā karjeras kāpuma.

Tiesa, atšķirībā no Brāļu Grimmu "Pelnrušķītes", kurai laimi palīdzēja atrast kristāla kurpīte, Breta panākuma atslēga bija bijušā UFC smagā svara čempiona Andreja Arlovska "kristāla žoklis", kurš neizturēja amerikāņa sitienus. Pēc uzvaras pār Arlovski visa pasaule uzzināja par auto servisa darbinieku Bretu Rodžersu. Tā Rodžersam bija desmitā cīņa karjerā, kā arī desmitā uzvara pēc kārtas... pie tam visas uzvaras melnādainais smagsvars izcīnīja ar nokautiem.

Breta Rodžera sapnis piepildījās - viņa kontā ienāca prāva naudas summiņa, viņš kļuva ļoti populārs un viņam tika piedāvāts tikties ar tolaik pasaulē spēcīgāko MMA smagsvaru Fjodoru Jemeļjaņenko. Likās, ka labāk vairs nevar būt, taču pieņemot krieva izaicinājumu pazuda arī Breta veiksme. Lai arī Rodžers labi iesāka šo cīņu, viņš tomēr piekāpās krievu smagsvaram ar nokautu. Arī nākamo cīņu Rodžers zaudēja citam smagā svara divīzijas izcilniekam Alisteram Overīmam un ilūzija par nokļūšanu čempiona godā pagaisa.

Pēc kāda laika Rodžers atgriezās ierindā ar uzvaru pār bijušo Strikeforce cīkstoni Rubenu Vilareālu. Kā jau mēs visi labi atceramies, pēc panākuma pār Vilareālu nāca zaudējums cīņā pret Džošu Bārnetu un kontrakta pārtraukšana ar Strikeforce. Pēc tam amerikāņu atlēts nonāca Bellator paspārnē, kuras rindās tas izcīnīja vienu uzvaru, bet savā pēdējā cīņā viņš pēc punktiem piekāpās Aleksandram Volkovam, nokļūstot brīvā aģenta statusā.

Breta Rodžersa nākamais pretinieks ir horvātu smagsvars Maro Peraks, kuru droši var dēvēt par slavenību kolekcionāru. Tas par saviem „upuriem” izvēlas norietējušas cīņu sporta zvaigznes jeb sportistus ar pazīstamiem vārdiem. Viņa kolekcijā ir uzvaras pār Bobu Sapu (11-16-1), Rodniju Glunderu (24-20-3), Miodragu Petkoviču (32-19-1) un Trevisu Viufu (68-16-0). Tiesa, ne visi horvāta izvēlētie pretinieki priekš viņa bijuši tik parocīgi kā iepriekš nosauktie. Galvas sāpes Perakam sagādājuši bijušie UFC cīkstoņi Džordans Radevs (23-5-0) un Džefs Monsons (48-13-1), kuri horvātu smagsvaru pieveica pēc punktiem.

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...


, 2013-01-03 00:28, pirms 11 gadiem
Rodžerss, nevis "Rodžers".

Tas pats arī- Dos Santoss, nevis "Santos".

Mācās tak rakstīt.
Konors Makgregors. Foto: AP/Scanpix
5

UFC prezidents oficiāli apstiprina Makgregora atgriešanās cīņu

Pēc UFC 300 cīņu vakara organizācijas prezidents Dana Vaits oficiāli apstiprinājis, ka UFC 303 cīņu šova laikā 29. jūnijā savu atgriešanos piedzīvos Konors Makgregors. Viņš savu pirmo cīņu kopš 2021. gada aizvadīs pret Maiklu Čendleru.
Makss Holovejs nokautē Džastinu Geidži. Foto: UFC
8

Holovejs pēdējā sekundē nokautē Geidži, Pereira saglabā savu čempiona jostu

Naktī uz svētdienu UFC 300 ietvaros risinājās aizraujošas jauktās mākslas (MMA) cīņas. Par BMF čempionu kļuva Makss Holovejs, kurš piektā raunda pēdējā sekundē nokautēja Džastinu Geidži. Savukārt pussmagā svara kategorijas čempiona jostu nosargāja Alekss Pereira, kurš jau pirmajā raundā nokautēja Džamahalu Hilu.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).