Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Kovaļovs: "Cienu Kanelo, kurš uzņēmies lielu risku, taču šī ir mana svara kategorija"

Kovaļovs: "Cienu Kanelo, kurš uzņēmies lielu risku, taču šī ir mana svara kategorija"
Sauls Alvaress un Sergejs Kovaļevs. Foto: AFP/Scanpix

Naktī uz trešo novembri Lasvegasā norisināsies Meksikas boksa superzvaigznes Saula „Kanelo” Alvaresa cīņa pret Krievijas bokseri Sergeju Kovaļovu. Kovaļovs pirms cīņas preses konferencē norādīja, ka ļoti ciena pretinieku un viņa vēlmi pacelties uzreiz divas svara kategorijas augstāk, taču brīdināja meksikāni, ka pie uzvaras tikt būs ļoti grūti.

Šobrīd vislabāk atalgotais bokseris pasaulē Sauls Alvaress ir kļuvis par pasaules čempionu trīs svara kategorijās. Savu iepriekšējo cīņu viņš aizvadīja vidējā svara kategorijā, pieveicot Denielu Džeikobsu, bet šonedēļ viņš mēģinās iegūt čempiona jostu ceturtajā svara kategorijā – pussmagajā svarā (līdz 79.4kg). Savā debijā šajā svara kategorijā Kanelo cīnīsies ar 36 gadus veco Sergeju Kovaļovu, WBO čempionu.

„Ziniet, es ļoti novērtēju to, ko dara Kanelo,” preses konferencē sacīja Kovaļovs. „Cienu risku, ko viņš uzņēmās, paceļoties divas svara kategorijas uz augšu. Šis ir bokss, šeit tikai īsti vīri cenšas pierādīt sevi, un Kanelo ir tieši šāds bokseris. Taču šī ir mana svara kategorija. Esmu tajā cīnījies kopš savas pirmās cīņas, un šis ir mans stāsts. Šobrīd šī svara kategorija ir pilna ar ļoti labiem bokseriem, notiek vairākas augsta līmeņa cīņas, un arī Kanelo izvēlējies debitēt šeit.”

Kovaļovs arī uzsvēra, ka šobrīd ir labākais šīs svara kategorijas pārstāvis, noraidot pieņēmumus, ka Kanelo viņu pretiniekos izvēlējies tāpēc, ka pret viņu būtu lielākas cerības uzvarēt. „Es tā nedomāju. Domāju, ka Kanelo vēlas rakstīt vēsturi. Kā vēl labāk rakstīt vēsturi, ja ne tiekoties ar labāko bokseri pussmagajā svara kategorijā? Es esmu labākais. Nevaru apgalvot, ka Beterbijevs ir labāks. Jā, viņam ir divas čempiona jostas. Taču atcerieties, ka viena no tām ir mana. Viņš tika pie titulcīņas iespējas pret kādu nezināmu bokseri un tā arī tika pie IBF jostas.”

Kovaļovs norādīja, ka uzvara pār Kanelo sniegtu viņam visu nepieciešamo, lai pēc tam noorganizētu cīņu ar Beterbijevu par jau trim čempiona jostām. Jāatgādina, ka arī ceturtais čempiona tituls (WBA tituls) pieder Krievijas sportistam – Dmitrijam Bivolam.

Arī Alvaress piekrita sava pretinieka teiktajam, ka Kovaļovs ir labākais šīs svara kategorijas pārstāvis, kā arī noraidīja argumentus, ka viņa pretinieks ir jau karjeras norietā, sakot, ka Kovaļovs pierādījis sevi kā ļoti bīstamu bokseri.

Kanelo toties atzina, ka viņam jārēķinās ar sev nepierastām fiziskajām atšķirībām ringā. Abi bokseri dienu pirms cīņas piedalīsies oficiālajā svēršanās ceremonijā, kurā svara limitu nevar pārsniegt, bet pēc tam jau varēs palielināt svaru. Kanelo pieļāva, ka ringā Kovaļovs ieradīsies ar 86-90kg svaru, kamēr viņš pats neplāno būt smagāks par 81 kilogramu. Tāpat arī jāņem vērā, ka Kovaļovs ir krietni garāks.

„Domāju, ka mūsu svars cīņas dienā būs ļoti atšķirīgs,” teica Alvaress. „Neplānoju savu svaru nevajadzīgi palielināt, jo jūtos ļoti ātrs un spēcīgs jau tagad. Vienkārši svara kilogrami man spēku nedos, vēlos būt ātrs un gatavs uz visu.”

Kovaļovs gan arī pieminēja, ka auguma centimetri nav viennozīmīga priekšrocība, jo abiem bokseriem būs jāiekļaujas svara limitā un desmit centimetrus īsākajam Alvaresam to paveikt būs vieglāk un ar mazāku enerģijas zaudējumu.

Izmantotie resursi:
https://www.boxingscene.com/kovalev...
https://www.boxingscene.com/canelo-...


, 2019-10-31 19:55, pirms 4 gadiem
Manuprāt pareizi ir Kovaļovs. Kurš pareizi izspēlējot kārtis atsēdinās Alvaresu
, 2019-10-31 20:07, pirms 4 gadiem
Es lieku uz Kanēli. Man liekas, ka Kovaļovs savu dziesmu jau ir nodziedājis.
, 2019-10-31 21:31, pirms 4 gadiem
jaunaisjaunais rakstīja: Es lieku uz Kanēli. Man liekas, ka Kovaļovs savu dziesmu jau ir nodziedājis.
Man arī šķiet, ka šī būs pēdējā Kovaļova cīņa par labu džunguru. Viņš jau pret Yarde brīnumaini izglābās 8.raundā. Un kāpēc tas Yarde nokrita un necēlās pēc Kovaļova džeba, 5 reizes skatījos atkārtojumu un nesapratu. Šajā svarā cīņa starp 2 spēcīgākajiem jau notika Beterbijevs vs Gvozdiks. Pirms gadiem 5 Briedim jautāja, kurām pretiniekam ir bijis spēcīgākais sitiens, kuru nācies izjust. Viņš atbildēja- amatieros bija tāds Artūrs Beterbijevs... Starp citu nav info, kā ar veselību Adonim Stīvensonam?
, 2019-11-01 07:14, pirms 4 gadiem
jaunaisjaunais rakstīja: Es lieku uz Kanēli. Man liekas, ka Kovaļovs savu dziesmu jau ir nodziedājis.
Savā laikā amatieros Beterbijevs esot sparingos tesis Kovaļovu,sitiens viņam tiešām baiss,to visi apstiprina. Bet ar to vien var nepietikt lai uzvarētu Kovaļovu taktiskā cīņā! Kanelo redzu 2 būtiskas problēmas - augums un reach,kā arī sitiena jauda. Kovaļovs regulāri dabū iekšā arī stiprākus bāzienus ( pēdējie no Jarda vien ko svēra ) kamēr Kanelo tas būs jaunums. Tie sitieni ar ko Alvarez izslēdz čaļus savā svarā 2 stāvus augstāk vairs tā nestrādās. Body punch ir vienīgais viņa ierocis lai sākumā nobremzētu un tad arī uzvarētu krievu. Ja viss beigsies pēc punktiem 99% uzvar meksika. Jo pārāk liela nauda uz viņu likta
, 2019-11-01 07:52, pirms 4 gadiem
sportists-amatieris rakstīja: Savā laikā amatieros Beterbijevs esot sparingos tesis Kovaļovu,sitiens viņam tiešām baiss,to visi apstiprina. Bet ar to vien var nepietikt lai uzvarētu Kovaļovu taktiskā cīņā! Kanelo redzu 2 būtiskas problēmas - augums un reach,kā arī sitiena jauda. Kovaļovs regulāri dabū iekšā arī stiprākus bāzienus ( pēdējie no Jarda vien ko svēra ) kamēr Kanelo tas būs jaunums. Tie sitieni ar ko Alvarez izslēdz čaļus savā svarā 2 stāvus augstāk vairs tā nestrādās. Body punch ir vienīgais viņa ierocis lai sākumā nobremzētu un tad arī uzvarētu krievu. Ja viss beigsies pēc punktiem 99% uzvar meksika. Jo pārāk liela nauda uz viņu likta
Jā, Alvaresam nauda baigā ir apakšā. Nemaz nebrīnīšos, ja punktus skaitīs dāmīte ar visai dīvainu izpratni par boksu Adelaida Bērda.
, 2019-11-01 07:56, pirms 4 gadiem
b2 rakstīja: Man arī šķiet, ka šī būs pēdējā Kovaļova cīņa par labu džunguru. Viņš jau pret Yarde brīnumaini izglābās 8.raundā. Un kāpēc tas Yarde nokrita un necēlās pēc Kovaļova džeba, 5 reizes skatījos atkārtojumu un nesapratu. Šajā svarā cīņa starp 2 spēcīgākajiem jau notika Beterbijevs vs Gvozdiks. Pirms gadiem 5 Briedim jautāja, kurām pretiniekam ir bijis spēcīgākais sitiens, kuru nācies izjust. Viņš atbildēja- amatieros bija tāds Artūrs Beterbijevs... Starp citu nav info, kā ar veselību Adonim Stīvensonam?
Stīvensons pamazām parādās sabiedrībā, bija uz WBC kongresu.

Viņa instagramā paskaties, kaut kādi posti sāk parādīties, cerams iet uz labo pusi..
, 2019-11-01 08:07, pirms 4 gadiem
Ja vēl runājam par tiem, kam spēcīgs sitiens, bet pārējais ''pieklibo'', pie bišķi smagākiem džekiem Gasijevs izkritis no aprites. Kaut kad vasarā bija pieteikta cīņa supersmagsvaros ar vienu otrā simta bokseri, bet vēlāk noņēma cīņu no listes. Laikam kāda hroniska kaite, ar ko netiek galā.
p.s. Starp citu youtubē ir Beterbijeva un Usika cīņa amatieros, tur gan Usiks pēc punktiem vinnēja.
, 2019-11-01 09:43, pirms 4 gadiem
b2 rakstīja: Ja vēl runājam par tiem, kam spēcīgs sitiens, bet pārējais ''pieklibo'', pie bišķi smagākiem džekiem Gasijevs izkritis no aprites. Kaut kad vasarā bija pieteikta cīņa supersmagsvaros ar vienu otrā simta bokseri, bet vēlāk noņēma cīņu no listes. Laikam kāda hroniska kaite, ar ko netiek galā.
p.s. Starp citu youtubē ir Beterbijeva un Usika cīņa amatieros, tur gan Usiks pēc punktiem vinnēja.
Beterbijevs vs Usiks esot bijis fukcionāru šahs,esot uzbīdījuši viņu uz augšu,kamēr čali no Usika kategorijas pavilka vina vietā. PSRS skola labākajās izpausmēs bija ļoti laba skola,tolaik B. bija krietni daudzpusīgāks. Kā jau minēju - Kovaļovs vs Beterbijevs būtu lieliska cīņa,kura noteikti būs. Ja ne traumas,protams. Pie tam neatkarīgi no Alvarez cīņas iznākuma,jo Kanelo diez vai būs ieinteresēts uzkavēties un vismazāk jau turēt jostas aizstāvību pret visādiem noneimiem. Tātad josta vai nu paliek krievam vai arī paliks vakanta un te ļoti labi ierakstās jau minētais pāris. Kovaļova uzvara visu sarežģīs jo garanēti jābūt revanšam. Tiesa uzvarēt viņš var tikai ar KO vai nenormāli dominējot,kas šajā līmenī ļoti mazticami. Kanelo ir labs defā,domāju būs stipri līdzīga cīņa ar strīdīgu iznākumu. Ja vien Kovaļovs spēs boksēt ar prātu visus 12 raundus un nelīst apmaiņā
Ralfs Vilcāns. Foto: Boriss Simsons/LNK Boxing
5

Vilcāns nokautē pretinieku un Minhenē izcīna WBA pussmagā svara jostu

Viens no Latvijas vadošajiem bokseriem Ralfs Vilcāns (16-1, 6 KO) vakar Minhenē trešajā raundā nolika uz dēļiem albāņu izcelsmes Vācijas sportistu Šefatu Isufi (38-4-2, 24 KO), izcīnot Pasaules boksa asociācijas (WBA) Eiropas čempiona jostu pussmagā svara kategorijā.
Raiens Garsija un Devins Heinijs. Foto: Adam DelGiudice/USA Today Sports/Scanpix
9

Garsija ar trim nokdauniem pārsteidz boksa pasauli un pieveic Heiniju

Raiens Garsija (25-21, 20 KO) trīsreiz nolika uz dēļiem Devinu Heiniju (31-1, 15 KO), nopelnot uzvaru tiesnešu piešķirto punktu vērtējumā. Amerikānis gan neizcīnīja Pasaules boksa padomes (WBC) čempiona titulu vieglajā svarā, jo pārsniedza noteiktā svara robežas.
Raiens Garsija
5

Garsija pret Heiniju: kā šāda boksa cīņa vispār tiek pieļauta?

Naktī uz svētdienu (pēc Latvijas laika) Ņujorkā norisināsies cīņa par WBC čempiona titulu vieglajā svarā starp čempionu Devinu Heiniju un izaicinātāju Raienu Garsiju. Garsija, par kura mentālo gatavību cīņai uzdoti daudzi jautājumi, par 1.3kg pārsniedza svara limitu, taču abas puses vienojušās, ka cīņa tāpat notiks, bet Garsijam nāksies samaksāt krietnu summu par pārsniegto svaru - pusmiljonu par katru mārciņu jeb 1.5 miljonus dolāru. Tā vismaz tiek stāstīts publiski, kamēr aizkulisēs tiek piesaukts, ka soda nauda būs mazāka (600 tūkstoši). Taču joprojām aktuāls ir jautājums, kā šāda cīņa, ņemot vērā Garsijas dīvaino izturēšanos un aizdomas par mentālās veselības problēmām, vispār tiek pieļauta?